Windows Phone 9 budou v lednu s možností upgradu z WP 8.1

25

Uběhlo sotva pár měsíců od chvíle, kdy Microsoft rozběhl aktualizaci na Windows Phone 8.1 a již zde máme první vyhlídky na ještě větší aktualizaci. Řeč je samozřejmě o nové verzi Windows Phone 9, která by mohla dorazit v rámci Developer Preview již začátkem roku 2015.

Microsoft se svým systémem Windows Phone ohání dlouhou podporou, která alespoň co se týče telefonů Nokia Lumia nadále platí. Nejstarší kousky s Windows Phone 8 se podpoře těší již bezmála dva roky a stále by to neměla být konečná. Server NokiaPowerUser.com přišel s informací, že chystaná aktualizace Windows Phone 9 by se měla dostat na všechna zařízení s Windows Phone 8.1. Ze hry je již samozřejmě Huawei Ascend W1, který neobdržel ani verzi 8.1 a zřejmě také HTC 8S, pro které aktualizace zřejmě skončí s verzí 8.1. Na všechny ostatní telefony, včetně levných Lumií, by měla verze 9 dorazit.

Windows Phone 9

Nové Windows Phone 9 mají přinést mnoho nových funkcí. Přibude například nová funkce rozdělení displeje pro současný běh více aplikací. Ta ale bude dostupná pouze pro zařízení s větším displejem. Spekuluje se o úhlopříčce 4,9 palce a vyšší. První verze Developer Preview by pak měla být dostupná již v lednu 2015. Prozatím se neví, zda bude název Windows Phone 9 finální, neboť jsme vás informovali, že Microsoft údajně hodlá označení zkrátit a pro všechny své systém používat pouze jednoduchý název Windows.

Zdroje: nokiapoweruser.com, techradar.com

Diskuze ke článku
xaveric
olalaaaa :) kez se to splni
Zdeněk
Ke mě se dostala informace, že aktualizace Windows Phone 9 bude jen pro telefony, které měli už při koupí přístroje v sobě 8.1. Mam Lumii 925, která byla zakoupena s WP 8 a byl bych moc rád, kdyby WP 9 doputovala i ke mě. Pokud jsem ale dobře pochopil, aktualizaci dostanu i já a mám z toho velkou radost :) WP a telefony Lumia pomalu a jistě spěji k dokonalosti :)
Zdenda Marek
Zdenda Marek
Myslím si, že co se týká hardwaru u WP neni potřeba taková nálož. Protože WP je skvěle optimalizovanej, není potřeba do toho cpát 8 jader a bůh vi kolik giga ram. Já mám Lumii 925, která jede na dvou jadrech a giga ram a šlape jako hodinky :) WP 9 bude tresnicka na dort :)
Josef Kubeš
Josef Kubeš
Pokud by to byla pravda, byl by to výborný krok... Nicméně pokud by možnost upgradu nebyla, tak bych to pochopil, moje L920 dostala tolik aktualizací, že telefony ostatních značek mohou tiše závidět...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze