Označení Nokia na telefonech i název Windows Phone brzy zmizí

32

Mobilní svět se zřejmě brzy stane svědkem významné změny. Z mobilních telefonů nadobro zmizí logo Nokia a loučit se budeme také s označením operačního systému Windows Phone, které Microsoft hodlá zjednodušit.

Telefony Nokia budou navždy zapsány do mobilní historie, avšak jejich čas se již téměř naplnil. Poté, co Microsoft na jaře definitivně odkoupil mobilní divizi finské Nokie, získal možnost využívat logo Nokia na dobu 18 měsíců. Připomeňme, že se tak nyní nenacházíme ani v polovině oné lhůty. Přesto se dle spekulací již Microsoft rozhodl, že změnu nebude protahovat. Už při představování posledních Lumií na veletrhu IFA 2014, se slovo Nokia nikde takřka nevyskytovalo. Je tak možná, že další připravované telefony od Microsoftu už ponesou označení pouze Lumia.

Nokia

Aby změn nebylo málo, přikročí Microsoft údajně také k přejmenování svého operačního systému pro mobilní telefony. Vše je náznakem snahy o sloučení a zpřehlednění, neboť nově by z označení mělo vypadnout slovo Phone. I mobilní verze operačního systému by tak měla nést jednoduší označení Windows. Snahu o změnu lze vypozorovat například na telefonech HTC. Před dvěma lety výrobce představil modely Windows Phone 8X by HTC a Windows Phone 8S by HTC. Letošní model však již nese označení HTC One (M8) for Windows.

Windows Phone

Kdy konkrétně k oběma změnám dojde však v tuto chvíli ještě není známo.

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
doro
Nevadi, necham si Nokii vytetovat na rameno..
Lukáš
Aby si toho vůbec někdo všiml.
Oh
Ja si furt myslel, ze po Nokii to bude Microsoft Surface Phone. A v tichosti, zariznout Surface tablet (ktery je bohuzel zbytecnost sama, nevim kdy to MS pochopi) a nahradit jej Surface telefony.
Vladimír Novotný
Vladimír Novotný
Pokud mi budoucí telefony od MS poskytnou stejnou kvalitu zpracování a stejně svižný a odladěný systém jako na mojí Lumii 1020, tak ať se ty telefony jmenují třeba párek v rohlík s kečupem :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze