Windows 9 sestavení 9821 spatřeno: Technical Preview se blíží

3

Technical Preview systému Windows 9 se blíží a tak není divu, že z Redmondu tu a tam uteče nějaké to sestavení, které se nemělo dostat veřejnosti na oči. Jedním z nich je i starší sestavení Windows 9 9821, které nepřináší sice nové funkce, ale objasňuje vývoj systému.

Již dříve jsme vám přinesli informace o novém sestavení Windows 9, které ukázalo znovuzrozenou nabídku Start, virtuální plochy ala Linux, aplikace pro Modern UI v okně apod. Ovšem nyní se objevilo starší sestavení 9821, které nepřináší žádnou viditelnou změnu oproti sestavení 9834, zajímavější je však jeho stáří.

Postupný vývoj nabídky Start ve Windows 9

Toto sestavení je zhruba 3 až 4 týdny staré a to dává najevo, že Microsoft měl hotovou představu nabídky Start ještě dávno před vynesením novějšího sestavení, kde svět spatřil nabídku Start a od dob konference BUILD, kde poprvé unikla nabídka Start pro Windows 8.1 se změnilo mnohé. Na snímku z nejnovějšího známého sestavení je vidět nabídka Start, okno prohlížeče souborů a to je vše.

Nabídka Start v akci

Nyní je již jasné, jak Windows 9 bude přibližně vypadat, ale jak to bude s jádrem systému? To je zatím velmi velká neznámá, protože se spekulovalo o tom, že systém má mít přepracovanou část Win32, která se prakticky od dob Windows NT 3.51 zásadně nezměnila. Známé je jen číslo jádra, 6.4, Redmond stále odolává číslici 7, nejspíše je to kvůli zpětné kompatibilitě, která sahá až k dobám Windows Vista, ta započala éru jádra 6.x a je tak pradědečkem Windows 9.

Zdroje: winclub.pl

Diskuze ke článku
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Ak MS dá užívateľom 8.1 upgrade po 20 euro idem do toho...
St
Že by MS konečně začal naslouchat svým zákazníkům? Pokud ano, tak se v případě 9 máme na co těšit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze