Do Windows 8.1 se vrátí nabídka Start, přímo od Microsoftu

19

Přáním mnoha uživatelů operačního systému Windows 8 je, aby byla vrácena nabídka Start, kterou ve Windows 8 nahradila obrazovka Start s dlaždicemi. Většina uživatelů si myslí, že obrazovka Start je určena pouze pro dotyková zařízení a na nedotykovém počítači nemá co dělat, protože komplikuje použití.

Ve znovuzrozené nabídce Start nalezneme mnoho vylepšení. Mezi ty hlavní bude patřit fakt, že v ní budou zobrazeny živé dlaždice, takže částečně nahradí i současnou obrazovku Start. Když pomineme živé dlaždice, tak je nová nabídka Start podobná té z Windows 7, nechybí tak ani seznam nejpoužívanějších aplikací. To je ale prakticky vše, na rozdíl od Windows 7 nebude nabídka obsahovat žádné další volby s výjimkou možnosti počítač vypnout.

Windows 8.1 – nabídka Start

Dalším vylepšením bude běh aplikací pro Modern UI v okně klasické pracovní plochy, což velice ocení uživatelé počítačů bez dotykových displejů. Celkem paradoxem je, že Microsoft ani nechtěl na konferenci BUILD nabídku Start pro Windows 8.1 ukázat, ale stalo se. Bohužel nebude nabídka Start součástí nadcházející aktualizace Update 1, ale až té následující, jejíž datum vydání je zatím neznámé.

Zdroje: engadget.com, theregister.co, theinquirer.net, zdnet.com

Diskuze ke článku
satai
Sinofsky se obrací v hrobě.
Oliver
No konecne to ti sulini pochopili, ze ne kazdemu desktop uzivatelovi je po chuti ked mu niekto cpe interface pre mobil.... To to trvalo, az sa ziada napisat, debilom....
Kewl
Mně to přijde smutné, nabídka Start byla dle mého názoru zbytečná už v sedmičkách, stačilo, aby na tom tlačítku bylo nějaké vyhledávání, nastavení a vypnutí, přehled aplikací vnořený do desítek vnořených menu byl hrozně nepraktický.

Koncept seznamu nejpouživanější aplikace (stejně jako v prohlížečích nejčastěji navštěvované stránky) považuji za hroznou blbost - není nic lepšího, než když nikdy nevíte, kde ten zástupce programu bude příště, pokud tam vůbec bude.

Současná obrazovka Start (s dlaždicemi velikosti ikonky) mi vyhovuje i na desktopu - umožňuje mi lepší organizaci aplikací, které nepoužívám tak často + dlaždice k aplikacím, které poskytují online informace. Pro BFU a hatery je to ale asi moc složité, i když v rodině mám příklady BFU, kteří to zvládli za pět minut a líbí se jim to víc, než lovit menu vlevo dole (nebo nedejbože ikonky na ploše).

Nicméně spouštění MUI aplikací v oknech bude fajn, to se naopak dalo očekávat už dříve.
Nespokojenec
neznam,nechapu,nechci,nemusim,co to je,Windovs

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze