Nabídka Start ve Windows 9 v akci: změn je mnoho (aktualizováno)

14

Windows 9 očekává mnoho uživatelů operačního systému z Redmondu a doufají, že se vydaří lépe než předchůdce Windows 8 a Windows 8.1. Nyní se dostalo na povrch i fungování nové nabídky Start. Nejen, že bude poměrně intuitivní, ale bude také přizpůsobivá a změní barvu, podle témata systému.

Aktualizováno z 19. 9. 2014

Na internet se nyní dostaly snímky systému, které ukazují možnost přizpůsobení nabídky Start, jejíž barva se bude měnit podle toho, jaká barva vládne systému. Ve Windows 9 bude, stejně jako ve Windows 8.1, možnost nastavit si barvu témata manuálně nebo všechno nechat na automatice.

Různé barvy nabídky Start

Na snímcích je vidět, že jak se nabídka přizpůsobuje, co však působí jako velmi nepříjemný prvek, je průhledná lišta Start, kdežto samotná nabídka průhledná není. Podobná situace nastává i dnes u oken v prostředí plochy a lišty Start, kdy jsou okna neprůhledná a lišta průhledná je.

Původní obsah z 12. 9. 2014

Již dříve jsme psali o snímcích z nejnovějšího (známého) buildu systému Windows 9 a nyní se dostalo na internet dokonce i video, které zachycuje znovuzrozenou nabídku Start v akci, která se naposledy nacházela ve Windows 7, které jsou již 5 let staré.

Nová nabídka je zmenšeninou obrazovky Start a jako bonus je zde prvek i z nabídky Start ze systému Windows 7, tím je seznam aplikací v jednom dlouhém sloupci. Takový koncept nabídky Start je celkem použitelný i na nedotykovém počítači, snad to tak zůstane i ve finální verzi systému.

Zdroje: winfuture.de, pcportal.org.ru

Diskuze ke článku
Lukáš
Škoda, že to takhle nevypadlo od začátku.
Pivo
Takže já si zvyknu na Start ve Win 8(.1), zjistím že je to nakonec to nejlepší a oni to nakonec zruší? No to si dělají prdel, já nejsem žádný beta tester. Microsoft si ze zákazníků udělají blbé beta testery, kteří jen tupě platí. Start pře celou obrazovku je opravdu skvělí, když si ho rozdělíte do skupin tak je to pěkně přehledné, co používám víc to mám ve střední dlaždici, atd. Nakonec mi vadí jedna jediná věc, aktivní rohy, jediné peklo systému. A ten fullscreen modern ui aplikací mi nostalgicky připomíná MS-DOS :D.

Nedovedu si představit jak zase lovím v nějakém pidi menu něco co potřebuji. Můžete namítnout, že si to můžu vyhledat, ale proč? Ve Win 8(.1) vidím to co potřebuji okamžitě a k tomu i něco navíc (narážka na Live Tiles). Už to nebude tak pohodlné, i Ubuntu se svým Dashem je jiná úroveň. Prostě super věc, nikdy nebude nic co by bylo alespoň krůček od dokonalosti. No omlouvám se, on to byl ve své době Win XP :D
Anonymní jméno
Pivo:
Tak oni to podľa mňa menia hlavne kvôli tým negatívnym ohlasom ľudí naokolo. Ľuďom, ktorí sú zvyknutí na Win7 a staršie, sa toto na začiatku veľmi nepozdávalo. Aspoň väčšine tých ľudí. No a ak sa aj nakoniec niekto našiel, kto si vyskúšal Win8, tak sa väčšinou vrátil naspäť k Win7 a starším, práve kvôli tomu, že na začiatku Win8 nebol veľmi prispôsobený pre stolné počítače a notebooky (laptopy). A keď už sa aj objavila Windows 8.1ka, tak ľudia sa do nej veľmi nepúšťali, lebo si mysleli, že veľa zmien oproti tým Win8 tam nebude. Tak sa rozhodli počkať na Win9. No a tým pádom bol pre Microsoft Win8 jeden z tých stratovejších systémov, tak tam tú ponuku Štart vrátili.
A samozrejme, museli v tom Windowse niečo zmeniť, aby to predávali ako novú verziu, tak tam ten Štart mohli dať aj z toho dôvodu. :D
Hater
Pivo...
Ach jo... Kdyby si aspon zapnul video nebo si precetl text... Nez neco napises tak si to nejdriv ověř.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze