Windows 9 dostává jasnější podobu: z Microsoftu uniklo Preview

14

Technical preview nových Windows se nezadržitelně blíží a tak není divu, že Microsoftu uniklo poměrně velké množství snímků tohoto systému, kde jsou podrobně vidět nadcházející změny.

Snímků uniklo poměrně hodně, ukazují nejen novou nabídku Start, ale také i nové notifikační centrum na ploše. Redesignu se dočkají i ikonky, které budou nyní více „Metro“. Je zkrátka vidět, že Modern UI je nyní více přizpůsobeno pro plochu, proto bude možné spouštět aplikace určené pro Modern UI i v oknech.

Uniklé snímky

Číslo sestavení je 9834 a součástí jsou i virtuální plochy, podobně jako v Linuxu, ale zda budou nějak využitelné, není zatím jasné, protože systém jsme ještě nezkoušeli. Taktéž v systému chybí velmi kritizované Charm bary, které sice byly na dotykovém displeji velmi dobře použitelné, ale na stolním počítači je spíše o život je používat, protože mají svou hlavu. Ačkoliv se jedná o velmi ranou verzi systému, většina funkcí z finální verze je nejspíše již obsažena, pokud nás tedy Microsoft něčím nepřekvapí – mohl by například názvem, ten totiž vlastně stále není finální.

Zdroje: winfuture.de, neowin.net

Diskuze ke článku
Brano
Opäť uniklo?! :) Na mobilnete toho uniklo už veľa. Treba vymeniť tvorcu nadpisov, nie je dostatočne kreatívny.
nekdo
Stále na mě toto působí jako pěst na oko. To prostředí vůbec není konzistentní a působí to každý pes jiná ves. Trochu mi to připomíná některá prostředí z linuxu, která taky neumí udělat jednotný design. Už ve W8 mě štvalo, jak se graficky přebíjelo metro a aero prostředí a působilo to strašně nekonzistentně.
Byt to tak uz
pred rokem a pul, no ale to by to mel MS moc lehke
jarda
Už se na W9 těším, klidně dám 500 za přechod z 8.1, jen jim to všechno déle trvá..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze