Windows 10 Mobile zvýšil počet aplikací běžících na pozadí

24

Minulý týden vypustil Microsoft v rámci Insider programu pro své nejnovější telefony nové sestavení s pořadovým číslem 14267. Kromě řady oprav chyb se objevilo i zajímavé vylepšení. Nyní můžete nechat běžet na pozadí 16 aplikací místo dosavadních 8. To umožní Lumiím s velkou porcí RAM snáze přepínat běžící aplikace.

Microsoft Lumia 950 XL

Tuto novinku ocení majitelé Lumií 950 (XL), jejichž 3 GB RAM byly dosud nedostatečně využity. Stejně tak to bude přínosem i u dalších chystaných telefonů, které kvůli funkcí Continuum musí být vybaveny alespoň 2 GB RAM. Naopak telefonů, které mají 1 GB RAM nebo méně se tato nová funkce týkat nebude.

Uživatelé se přitom nemusí bát, že by se zvýšení počtu aplikací běžících na pozadí nějak významně negativně podepsalo na výdrži. Aplikace na pozadí sice běží, ale jsou uspány, dokud je nevyvoláte, aby zbytečně neplýtvaly energii.

Zdroje: gsmarena.com, winbeta.org, mspoweruser.com

Diskuze ke článku
Nick Cave
…a tímto dvojnásobným zvýšením počtu běžících aplikací vyčerpal Microsoft veškerou zásobu dostupných aplikací na Windows Store :-D
ANO
Co znamena ten offtopic? Kdo to nastavil?:)
?
To byl do teď počet běžících aplikací limitován? To snad ne...
Petr
Tohle mi bylo vždy divné. U WP 8 aplikací a u iOS a asi i Androidu sem nenarazil na limit.
Na iOS mám zapnuto třeba 70 aplikací - přitom má stejně 2GB RAM jako WP telefony - teď má MS i více 3GB.
Jak to tedy je? W10M/WP ty appky uměle vypíná i když by mohli být v seznamu a čekat na obnovení nebo by systém s tím počtem nedokázal pracovat?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze