Windows 10 Consumer Preview začátkem roku 2015 s mnoha změnami

14

Systém Windows 10 Technical Preview nejspíše dostal poslední aktualizaci a další se letos nejspíše nedočká, ale to neznamená, že by Microsoft na něj zanevřel, ba naopak. Již na začátku příštího roku má vyjít Windows 10 Consumer Preview, který přinese mnoho změn.

Portál WinBeta.org hlásí, že první verze Windows 10 Consumer Preview bude zaměřená na osvětu spotřebitelů a také bude obsahovat i prostředí Continuum. Technical Preview byl zaměřen spíše na firemní a profesionální sféru, kde ukázal, co se v systému objeví, konkrétně na pracovní ploše.

Windows 10

Jak již bylo zmíněno, tak v Consumer Preview se objeví nové funkce, mezi kterými bude i prostředí Continuum. Ovšem to není všechno, v systému má být i hlasová asistentka Cortana, která bude dostupná na pracovní ploše.

Portál WinBeta.org dále zmiňuje živé dlaždice na ploše, což je funkce, po které volalo opravdu velké množství uživatelů. Takže pokud vám chybí miniaplikace z Windows Vista, tak je to pro vás dobrá zpráva, protože dlaždice budou pracovat podobně jako miniaplikace.

Windows 10 Technical Preview

Dále má být v systému Windows i nový Internet Explorer 12, který dostane zjednodušené prostředí a také jednotnější uživatelské prostředí. Ze systému také zmizí ikony z dob Windows Vista a 7 a nahradí je nové ikony ve stylu Continuum. Doufejme však, že zmizí i ikony z dob Windows 3.1, protože i ty se v systému občas objevují.

Není přesně jasné, jestli se všechny funkce objeví v systému okamžitě, ale je opravdu velmi pravděpodobné, že se všechny funkce objeví do doby, než bude vývojářská konference BUILD 2015, která se má konat na konci příštího dubna. Na konferenci BUILD bude nejspíše představen i nová dotyková sada Office spolu s RC verzí Windows 10.

Zdroje: winbeta.org

Diskuze ke článku
Budúcnosť
Tak ja už sa fakt neviem rozhodnúť, či mám ísť do windows phone alebo do androidu. Vyzerá to tak, že s Windows Phone to bude veľmi zaujímavé, ale stále mi tam chýba prispôsobenie a niektoré aplikácie...
l.k
Jen bych se chtěl zeptat, jestli půjdou v nabídce start vypnout ty dlaždice (nebo jak se tomu říká), aby tam zůstal jen text.
anonym
redakcia viete mi povedat ako to bude ked vyjde oficialne windovs 10 , teraz preview veriza je zadarmo ze ci sa z nej bude dat aktualizovat ked bude oficialny win 10 zadarmo alebo si ho budem musiet kupit ,dakujem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze