Vyzkoušeli jsme nový Huawei Ascend G300: živé foto a video

13

Ve stínu špičkových novinek se čtyřjádrovým procesorem, které Huawei představil, by téměř úplně zapadla zajímavá novinka střední třídy, která se po příchodu na trh může stát bestsellerem. Ascend G300 jsme vyzkoušeli, nafotili a natočili na MWC v Barceloně. Jak se nám líbil naživo?

Huawei na své tiskové konferenci mluvil téměř pouze o novince Ascend D quad a Ascend D1 a není divu. Jedná se o vlajkové lodě, které na sebe oprávněně strhly veškerou pozornost. Model střední třídy Ascend G300 je však neméně zajímavý, protože osloví masy uživatelů, kteří hledají dobře vybavený Android střední třídy. Jak je u Huawei zvykem, těšit bychom se měli i na poměrně příznivou cenu.

Bílá barevná varianta

Novinka nabídne 4 palcový displej, 1GHz procesor a potěšující kapacitu baterie 1500 mAh. Vzhledem k výbavě a rozměrům překvapí papírově vyšší hmotnost, ale v reálu nám subjektivně telefon nepřišel těžký. Telefon má elegantní design s kovovým vzhledem, přičemž zejména bílá varianta, doplněná o plochy zdařile imitující broušený kov, vypadá velmi stylově. Zatímco bílá varianta má bílé plochy lesklé a hladké, černá má tyto části z měkčeného, jakoby mírně pogumovaného plastu. Je tedy na vás, která varianta a materiál se vám líbí více, budete mít na výběr.

Tmavá barevná varianta. Nechybí ani notifikační LED dioda

Telefon se díky oblým tvarům dobře drží a i celková kvalita zpracování je vzhledem k prototypové fázi dobrá, pouze zadní kryt nepatrně povrzával. Jeden vystavovaný kus byl sice již poměrně rozpadlý, ale vzhledem k tomu, jak vzorky na výstavách někdy dopadají, se není čemu divit.

Ascend G300 zatím nabízí Android 2.3, který bude v létě upgradován na Android 4.0. Přesný termín ale zatím sdělen nebyl. Huawei Android opět upravilo po svém, přičemž znovu používá 3D animace, které nejsou dokonale plynulé, ale do dubna, kdy se telefon začne prodávat, mají Čínané dost času vše vyladit. Jinak ale bylo vše plynulé a dobře fungující.

Huawei Ascend G300 – první pohled z MWC

Prozatím nemáme informace o ceně a vzhledem k rozdílné cenové politice Huawei se ani neuvažujeme spekulovat, jaká bude přibližná cena novinky. Známe však dostupnost, protože český Vodafone oznámil, že Huawei Ascend G300 nabídne českým zákazníkům. Jeho cena se údajně bude pohybovat na úrovni nejdostupnějších chytrých telefonů na trhu. Jak se líbí vám?

Technické parametry Huawei Ascend G300

Kompletní specifikace
Konstrukce122,5 × 63 × 10,5 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 800 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227A, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 350 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012, 4 000 Kč
Diskuze ke článku
Jirka
Což o to, pěkný mážná je, ale má pár nedostatků
a) naprosto směšná kapacita baterie
b) malá RAM
------
Na jiném webu jsem se cosi dočetl, že by ho snad měl nabízet Vodafone, kolem pěti tisíc :)
fuckdroid
Proc vetsina vyrobcu voli ten googluv vytvor? Chapu,ze iOS je vysada Applu,ale na WP zadne embargo neni. Pritom je to modernejsi system. Jen trpi nizkou podporou vsech zainteresovanych...
Shockwawe
Jenže který normálně smýšlející člověk by používal telefon s WP za 13k, když za stejnou cenu může mít androida, který toho umí 10x tolik. Neřeknul bych, kdyby WP telefony stály do 3000 a uměly by to, co umí, to bych pochopil, i když už i v této cenové kategorii by měli silného konkurenta, který toho umí mnohem více, ale ať se proboha nesnaží tlačit do High-endu, kdyť WP je snad ještě uzavřenější, než iOS!

Jinak k telefonu, tento Huawei se mi nelíbí, připomíná mi docela hrozný SGAce, to už bych musel být sakra blbý, abych si koupil něco, co je horší než Ace, ovšem pokud bude příznivá cenová politika, např. do 3500 s DPH, dalo by se o něm uvažovat, ale pokud bude stát 2x tolik, co má.. viz. Ace, tak ho koupí opravdu jen blázen.
skileton
a p1s bude kedy

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze