Vivo si patentovalo telefon s vestavěným dronem

Vivo si patentovalo telefon s vestavěným dronem
Fotografie: Dose Media, unsplash.com
  • Dron se zasouvá do šuplíku v telefonu
  • Měl by pomoci s fotografováním
  • Není jisté, jestli je možné patent realizovat

Nechce to žádný zvláštní průzkum, aby bylo možné prohlásit, že současné chytré telefony jsou po konstrukční stránce jedna velká nuda. Designéři a inženýři však mají nápadů plnou hlavu a dozvíme se o nich obvykle prostřednictvím patentových přihlášek. O jednom takovém patentu informoval letsgodigital.org. Telefon vypadá na první pohled jako běžný smartphone s dotykovou obrazovkou, ale jen do chvíle, než se z jeho spodní části vysune šuplíček s dronem, který má ve výbavě čtyři vrtule, dva fotoaparáty a tři infračervené senzory pro navigaci a vyhýbání se překážkám.

Vivo dron patent

Z výbavy dronu je patrné, že bude sloužit hlavně k fotografování. Kromě selfies z netradičních úhlů by takový systém pomohl s pořizováním snímků a videí z míst, která jsou hůře dostupná. Úrazy a úmrtí vzniklá při honbě za nejlepším úhlem záběru nejsou nijak neobvyklá a některá vynesou i nominaci na Darwinovu cenu.

Soudě dle současných technologií by takové zařízení bylo konstrukční noční můra. Buďto by byl smartphone příliš tlustý a velký, nebo dron slabý a špatně ovladatelný. Lze tedy předpokládat, že tento ambiciózní patent poputuje takzvaně „do šuplíku“, kde bude čekat na technologie, které umožní jeho realizaci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze