Apple možná tajně vyvíjí iPhone s rolovací obrazovkou

1
Apple možná tajně vyvíjí iPhone s rolovací obrazovkou
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Naznačuje to zveřejněná patentová přihláška
  • Podle ní se má displej rolovat na obě strany

Apple poslední dekádu působil dojmem, že poctivě inovuje a piluje detaily k dokonalosti, ale zároveň se nechce pouštět do žádných experimentů a neprošlapaných cest. To se ale změnilo s oznámení brýlí pro rozšířenou a virtuální realitu Apple Vision Pro. Ty se naopak nebojí vydat se směrem, kde se prozatím nikomu nepodařilo plně uspět.

To přineslo novou vlnu optimismu ohledně toho, čím by Apple mohl překvapit ve světě mobilních telefonů. Mnohé jeho patenty, které se ještě nedávno zdály poměrně odvážné, najednou nevypadají tak šíleně. Je nasnadě, že dříve nebo později Apple naskočí na vlak telefonů s ohebnými displeji, ale patent zveřejněný na uspto.gov ukazuje, že možná zajde ještě dál. „Elektronické zařízení může mít rolovací displej. Displej se může pohybovat mezi nesrolovaným stavem, kdy je displej rovinný, a srolovaným stavem, kdy je srolovaná část displeje srolovaná pro uložení,“ píše se v textovém popisu, který doprovází poměrně výmluvný náčrtek.

Apple patent

Ale ani rolovací displej není úplnou novinkou. V tomto oboru se snažil prorazit jihokorejský výrobce LG, který však ukončil činnost. Aktuálně je nejblíže asi Rizr od Motoroly.