Vertu Ti představeno: Android se zahalil do luxusu

17

Luxusní telefony Vertu zažívají znovuzrození. Ještě nedávno sice tato značka patřila Nokii, nicméně nyní je vše jinak. Prvním modelem, který byl letos představen je Vertu Ti a nabízí operační systém Android 4.0, titanové tělo, 3,7palcový displej, který je krytý odolným sklem ze safírového krystalu. Cena pak odpovídá levnějšímu osobnímu automobilu.

Na začátek malá rekapitulace. Značka Vertu vždy vyráběla luxusní telefony s prostředím Series S40, případně Symbianem. Patřila totiž Nokii. Její finanční problémy však byly impulzem k prodeji značky Vertu. Ten se uskutečnil loni v červnu a Vertu přešlo pod evropskou firmu EQT. Minulý měsíc se objevily spekulace, že je v přípravě první model, který navíc nabídne operační systém Android. Spekulace se potvrdily a my se můžeme podívat na Vertu Ti.

Vertu Ti

Nejluxusnější Android

Vertu Ti se automaticky stává nejluxusnějším mobilním telefonem, který v sobě má operační systém Google Android. Základ tvoří broušené titanové materiály, které by měly zajistit maximální odolnost telefonu. Další části jsou například z černé kůže. Nový model navíc hned přichází ve čtyřech různých variantách, které sice vypadají podobně, ale liší se hodnotou použitých materiálů. Pro opravdové fajnšmekry je například určený model se zlatými doplňky.

Vertu Ti - oficiální fotografie

Rozměry jsou poměrně standardní. Výška činí 130 milimetrů, šířka 58,9 milimetrů a tloušťka 12,8 milimetrů. Hodnotné materiály se ale podepsaly na hmotnosti, která začíná na 181 gramech. V závislosti na vybranou variantu se však může dostat až na 201 gramů a to již není málo.

Luxus se dotkl i displeje, který je krytá sklíčkem ze safírového krystalu. Jeho parametry jsou však spíše jen průměrné. Úhlopříčka je 3,7 palce a rozlišení 800 x 480 pixelů. Zde se mohlo Vertu vytáhnout určitě více.

Výbavou ve střední třídě

Pokud se oprostíme od všech luxusních doplňků, spadalo by Vertu Ti zhruba do střední, maximálně vyšší střední třídy. Displej jsme již nakousli a pojďme dále. Operační systém Android je použit ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich a bdí nad ním samozřejmě nadstavba. Opět bychom čekali novější verzi. O plynulý chod se stará dvoujádrový procesor s taktem 1,7 GHz. Nápomocen mu je 1 GB RAM. Vertu Ti nenabízí slot pro paměťové karty, ale nijak zvlášt to nevadí, neboť interní paměť nabídne dostatečných 64 GB.

Fotoaparát dostal do vínku 8 megapixelů, automatické ostření a dvojitou LED diodu. Lze také předpokládat, že si poradí s FullHD videem. Co naopak známe, je 1,3megapixelové rozlišení přední kamerky.

Z další výbavy lze jmenovat rychlá data, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 a nechybí dokonce ani čip NFC. Neméně zajímavé je i základní balení. V něm figuruje například redukce z nano SIM či micro SIM karty na běžnou mini SIM. Ve Vertu Ti si tak můžete požívat jakoukoliv dnešní SIM kartu. V balení dále najdete autonabíječku, luxusní kožené pouzdro a další nezbytné věci.

Astronomická cena

Zaujalo vás nové Vertu Ti? Pakliže ano, můžete stát před zajímavým rozhodováním. Pořídit si nové Vertu nebo osobní automobil? Nejlevnější verze Vertu Ti totiž vyjde na 197 000 Kč. Pakliže by se vám zachtělo zlaté verze, připravte si něco málo přes 400 000 Kč.

Technické parametry Vertu Ti

Kompletní specifikace
Konstrukce130,4 × 58,9 × 12,8 mm, 181 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 3,7" (800 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 2×1,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2013, ?

Zdroje: pocket-lint.com, vertu.com

Diskuze ke článku
MiNo
fuj, to jak kdyby nekde napsali, Luxusni Range Rover s motorem Skoda Yeti 2.0 TDI 81KW. Luxusnot je ta tam a to same je i u tohodle telefonu. Vertu byla dobra znacka, ale kdyz presla na Shitdroid (Android) tak uz není luxusni. Android je přinejlepším podradny sunt

jos
Budete ho mít na test :-)
michal
to je podle tebe lepší symbian než Android? předtím to byla drahá sračka, která nic neuměla, na androidu máš hry ....... prostě všechno a co máš na symbianu? Hovno
anonym
vy jste asi neměli nikdy v ruce android co?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze