U:fona čeká ozdravení: majitel vyhlašuje insolvenční řízení

1

MobilKom a. s., vlastník operátora U:fon projde v příštích měsících restrukturalizací v rámci insolvenčního řízení. Dohodli se na tom dnes vlastník a management společnosti jako na dalším kroku ozdravění provozu čtvrtého mobilního operátora v České republice.

Tip: přečtěte si také článek - U:fon představil vánoční nabídku zaměřenou na data

Důvodem je očištění operátora od velkého úvěrového zatížení z minulosti a zajištění jeho budoucího fungování. Tento administrativní krok nijak neovlivní poskytování služeb stávajícím a novým zákazníkům U:fon. Představenstvo společnosti MobilKom a její vlastník Divenno Holdings Co. Limited dnes přistoupili k dalšímu kroku pro ozdravění provozu čtvrtého mobilního operátora. Managementu se již v minulosti podařilo stabilizovat provozní hospodaření a získat tisíce nových zákazníků. Vzhledem k velkému úvěrovému zatížení z minulosti se však rozhodl pro řízenou reorganizaci v rámci insolvenčního řízení.

Přečtěte si také - U:Fon: rozhovor o minulosti, současnosti i budoucích plánech

Insolvence je pouze administrativní záležitost

Cílem tohoto kroku managementu MobilKom, a.s., je očistit společnost od úvěrové zátěže z minulosti a umožnit její budoucí fungování a prosperitu. Společnost MobilKom dnes nemá žádné finanční závazky po splatnosti vůči státu a zaměstnancům. Zároveň je schopna díky aktivní zákaznické bázi hradit běžné provozní náklady, tedy i závazky vůči dodavatelům. Management MobilKomu ve svém návrhu na povolení reorganizace proto předpokládá zájem všech zainteresovaných stran, tedy věřitelů, zaměstnanců i vlastníka, na dalším provozu a rozvoji společnosti. Insolvenční návrh proto obsahuje současně propracovanou koncepci restrukturalizace společnosti.

Důvodem je i neumožnění MobilKomu poskytovat služby v GSM síti

Společnosti MobilKom nebylo dosud umožněno poskytovat služby prostřednictvím standardní technologie GSM, a to ze strany Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) ani ostatních operátorů. I přes dva roky trvající snahu vedení MobilKomu neučinil ČTÚ žádné kroky, které by v brzké době umožnily vstup virtuálních mobilních operátorů na trh nebo vedly k odkládané aukci nových frekvencí. Tyto frekvence by MobilKomu umožnily nejen nabízet hlasové služby na bázi GSM, ale také datové služby na bázi LTE. Jde tak o jeden z podstatných důvodů, proč je vedení společnosti MobilKom nuceno nyní postupovat cestou vlastního návrhu na insolvenci.

U:fona čeká další rozvoj

Vlastní insolvenční návrh společnosti je administrativním krokem, který nikterak negativně neovlivní poskytování hlasových a datových služeb stávajícím a budoucím zákazníkům operátora U:fon. Pro předvánoční období naopak přichystal několik speciálních nabídek datových služeb, a sice dvě předplacené sady 3G mobilního internetu, které se staly díky ceně a velmi nadstandardnímu limitu FUP nejvýhodnějšími nabídkami mobilního internetu na trhu. Další tarify, nabídky a uvedení nových přístrojů chystá operátor U:fon, resp. společnost MobilKom, na začátek příštího roku.

Více informací získáte na oficiálních stránkách http://www.ufon.cz a nebo na Facebooku

Zdroje: TZ U:fon

Diskuze ke článku
Mirosla
Běžte s Ufonem někam,malokdy mám signal,telefony mi vydrželi rok a je problém ukončit smlouvu.Že jsem do něčeho takového šel a platil tři roky za nic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze