Toshiba představila Encore Mini: Windows 8.1 tablet za 3 000 korun

3

Toshiba se také účastní veletrhu IFA 2014 a na něm představila jednu cenově zajímavou novinku, která by mohla zaujmout například studenty, kteří mají omezený rozpočet, a přesto potřebují tablet s Windows 8.1. Encore Mini bude totiž stát přibližně 3 000 korun a nabídne právě plnohodnotné Windows 8.1.

Trochu nečekaně se Toshiba vytáhla s tabletem Encore Mini, který za velmi nízkou cenu nabídne plnohodnotné Windows 8.1 tak, jak je znáte z vašeho stolního počítače/notebooku. Samozřejmě „nic není zadarmo“, a ani tento levný tablet, který bude stát přibližně 3 000 korun, se neobejde bez kompromisů ve výbavě, která nikomu dech nevyrazí. Na základní úkony však bude zcela dostatečná.

Tip: Sledujte dění na IFA 2014

Toshiba Encore Mini

Displej tabletu má úhlopříčku 7 palců a jedná se tak o jeden z nejkompaktnějších tabletů na trh. Hmotnost je sice trochu vyšší, ale Encore Mini nehodlá trhat žádné rekordy. Přesto uvnitř najdeme čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3735G, který je bohužel doplněn pouze 1 GB RAM, což bude značně ztěžovat multitasking a veškeré operace uvnitř systému Windows 8.1. Interní paměť je pouhých 16 GB, ale máte možnost použít až 128GB paměťové karty SDXC a navíc dostanete 1 TB volného prostoru na OneDrive po dobu jednoho roku úplně zdarma.

Oficiální snímky levného tabletu

Spolu s tím dostanete také kancelářský balíček Office 365, Wi-Fi a nebo také Bluetooth 4.0, které vám dovolí připojit klávesnici, kterou poté můžete používat pro lepší psaní. Zadní kamerka má pouze 2 megapixely, ale vyšší rozlišení bychom ani neočekávali. Otázkou bude zpracování, které u takto levných tabletů nebývá zrovna ideální. Tablet je již dostupný a prodává se za 119 dolarů, tedy přibližně 3 000 Kč s DPH, což je opravdu zajímavá cena.

Technické parametry Toshiba Encore Mini

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, 354 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 7" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát2 Mpx,
ChipsetIntel Atom Z3745, CPU: 4×1,83 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 8.1
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2014, 3 000 Kč

Zdroje: toshiba.com, blog.gsmarena.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
Lukas “Kefalin” Tankovic
Lukas “Kefalin” Tankovic
mimo temu ale predsa,preco je video na MemoPad 7 sukromne ?
Zdenko Siegel
Zdenko Siegel
Vyzerá to tak ze u všetkých tabletov na IFE prezentovane ako tablet s Windows 8.1 do 150€ a zároveň do 8 palcov sú len METRO tablety. Sedelo by to do parametrov, cenovej hladiny, oznámeným Windows phone tabletom, spájaniu RT WP METRO. Ps: Na metro ploche nie je na tablete dlaždica s desktopom.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze