Toshiba Portégé Z30t: nový samuraj ve firemních vodách

2

Toshiba je jedním z nejstarších výrobců výpočetní techniky vůbec a přenosné počítače tvoří relativně velkou část příjmů této firmy. A právě nový notebook Toshiba nedávno představila, jedná se o model Portégé Z30t a a jedná se o ryze firemní laptop.

Toshiba Portégé Z30t je v podstatě lépe vybavený model Z30, který je na trhu už poměrně dlouho. Displej tohoto notebooku má úhlopříčku 13,3 palců a jedná se naštěstí o IPS matici, jeho rozlišení je velmi pěkných a zcela dostačujících 1 920 × 1 080 pixelů, vyšší rozlišení je spíše na škodu, navíc může být volitelně dotykový, ovšem teď záleží na tom, zda budou mít firemní zákazníci zájem o dotykový displej.

Oficiální fotografie

Výkonu bude dost, procesorem může být buď Intel Core i5 nebo i7, v obou případech v úsporné dvoujádrové variantě. Zcela netypické je, že notebooky mohou obsahovat i LTE modem, což je celkem potěšující fakt, zvláště pro firemní zákazníky. Hmotnost je přibližně 1,2 kg, záleží ovšem na konfiguraci, použitým operačním systémem je Windows 8.1. Výdrž při běhu na baterii má dosahovat až 10 hodin. Cena činí 37 990 Kč s DPH, respektive 48 990 Kč s DPH za výkonnější variantu.

Zdroje: toshiba.com, toshiba-czech.com

Diskuze ke článku
iOSHater/AndroidHater
Chválím přítomnost trackpointu.
Karol
... To T za Z30 znamena touch...

ten notebook je na trhu uz nejaky ten piatok : ) zatial je jeho jedina slabina hlucny vetrak v zatazi, ostatne veci sa mozu prejavit az neskor.

moze potesit medzinarodna zaruka 36m, avsak toshiba servis nie je nic moc v porovnani s lenovo,dell,hp co sa tyka cakacej doby na nahradne diely. Po lenove T440s, DELL Latitude E7440 mam objednany tento len v nedotykovej variante Z30-a-19L

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze