Statistika: aplikace padají více na iOS 8 než na Androidu 5.0

48

Mnoho uživatelů to zřejmě překvapí, ale podle nejnovější statistiky tomu skutečně tak je. Podle serveru Crittercism je nová verze operačního systému Android stabilnější, než ta od Applu. Aplikace jsou totiž více náchylné k chybě na iOS než na Androidu.

Android vs. Apple

TIP: Loni se prodalo 720 tisíc hodinek s Android Wear

Podle nového testu, který provedl server Crittercism, je nová verze operačního systému Android stabilnější, než je iOS 8. Podle dat se na iOS 8 s nestabilitou aplikací potýká 2,2 % uživatelů, kdežto na Androidu 5.0 jsou to pouze dvě procenta. To jsou opravdu velmi překvapivá čísla, vezmeme-li v potaz, jak široké množství zařízení pohání Android, a kolik různých modelů pohání iOS 8. Například na iOS 7 bylo padajících aplikací pouze 1,9 procenta. Android si naopak polepšil a z 2,6 procent na KitKatu a Ice Cream Sandwich si polepšil o 0,8 procenta. Stále jde však o výborné výsledky u obou systémů a pády aplikací jsou tak méně a méně známé. Musíme ale brát v potaz, že nový systém od Googlu je na mizivém počtu zařízení, kdežto aktualizace od Applu je na mnohem větším počtu přístrojů. Android 5.0 Lollipop i iOS 8 jsou zatím nejnovější velké aktualizace dvou hlavních operačních systémů.

Zdroje: blog.gsmarena.com, androidauthority.com

Diskuze ke článku
Pastor
Je jasné,že u androidu 5.0 je těch pádů méně,když většina majitelů má mobil v šuplíku pro nepoužitelnost.A když se válí telefon s androidem 5.0 v šupleti,tak nemohou padat žádné aplikace,to je jasné :)
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 15. 2. 2015 11:10
No to je zas článoček. Dozvedeli sme sa akurát to, že bola vytvorená nejaká štatistika a pády aplikácií na oboch platformách sú zanedbateľné. Autor len okopíroval a preložil informácie z iných webov a nedal si ani najmenšiu námahu zistiť aké aplikácie testovali, na akých zariadeniach, koľkokrát boli aplikácie spustené, ako dlho a ako intenzívne boli používané, ... Taktiež ma zarazilo, že v článku sa odvoláva na server Crittercism, ale v zdrojoch ho neuviedol!
Ale inak gratulujem. Čitateľov ste pritiahli veľmi efektívne, s minimom vynaloženého úsilia :)

http://data.crittercism.com/android-lollipop-crash-rate
http://data.crittercism.com/ios-crash-rate-by-version
Petr
To je tak když na IOS 8 fungují skoro všechny Iphony narozdíl od Andoidu 5 , který je na pár modelech :D :D . Fakt miluju tohle srovnávání .. Applu se nijak nezastávám ,ale tohle je prostě k ničemu.
Michal Brutenič
Michal Brutenič
Zajímalo by mne, které aplikace byly k testu použity.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze