Loni se prodalo 720 tisíc hodinek s Android Wear

4

Podle průzkumů firmy Canalys bylo během roku 2014 odesláno do obchodů po celém světě bezmála tři čtvrtě milionu chytrých hodinek s operačním systémem Android Wear. Jaké modely byly nejpopulárnější? A jakou má tento systém budoucnost?

Podle zprávy byly nejpopulárnější Moto 360 od Motoroly, které na sebe strhly pozornost svým designem, další příčka pak patří hodinkám LG G Watch R, které jsou rovněž kruhové, Motorolu v lecčem předčí, ale na trh dorazily později.

Kulaté tvary se se lidem líbí...

Závěry zprávy už však pro Andorid Wear jako pro celek tak povzbudivé nejsou, protože už od začátku se musí Android Wear potýkat se silnou konkurencí. Tu představuje například operační systém Tizen od Samsungu, ale také chytré hodinky od Applu, kterým stačí pouhé formální oznámení na to, aby dokázaly ovlivnit trh.

...stejně tak jako jiná řešení než Android Wear.

TIP! Android Wear by mohl podporovat i jiné platformy

V neposlední řadě jsou pak hodně populární různé proprietární systémy. V této souvislosti je zmiňován Pebble, který od začátku prodejů v roce 2013 expedoval přes milion produktů. Celému segmentu trhu je tak pro letošní rok předpovídán masivní nárůst prodejů.

Zdroje: theverge.com