Android v lednu: stagnace čísel a pomalý nájezd Lízátka

15

Dnes se podíváme na zastoupení jednotlivých verzí operačního systému Android za měsíc leden. V tom se veskrze žádná převratná změna neudála, všechny verze zaznamenaly mírný pokles, KitKat pak jako vždy nepatrný nárůst. Do hry se dostává také Android 5.0 Lollipop, který v minulém měsíci ještě chyběl, zůstává však pod hranicí 2 %.

Začněme od nejstarší verze, která se ještě v přehledu vyskytuje. Připomeňme však, že verze 2.1 a starší již Google neměří, neboť nepodporují nejnovější verzi obchodu Google Play, podle kterého Google statistiku vytváří. Pozici nejstarší verze tak má Android 2.2 Froyo, který má jen necelý půlprocentní podíl. V živých pamětích jistě všichni máme Android 2.3 Gingerbread, avšak i ten se již pomalu vytrácí a nemá ani 8% podíl.

Podíly verzí Androidu v lednu 2015

Podobně nám mizí také Android 4.0, který má necelý 6,5% podíl. Android 4.1 se od prosince stal až třetí nejrozšířenější verzí s přibližně 19% podílem. Svého maxima tak druhou příčkou dosáhl Android 4.2, který si drží přibližně stejný podíl jako v minulém měsíc. Verze 4.3 Jelly Bean se nikdy většího rozšíření nedočkala a brzy se s ní také rozloučíme.

Jako jediný se růstu dočkal Android 4.4 KitKat, 40% hranici ovšem stále nepokořil. Lze předpokládat, že tuto hranici se mu ještě podaří překročit, i když do hry už se dostal i Android 5.0 Lollipop, který bude každým měsícem nabírat na síle.

Verze Označení Podíl v listopadu Změna podílu
Android 2.2 Froyo 0,4 % beze změny
Android 2.3 Gingerbread 7,4 % -0,4 p.b.
Android 4.0 Ice Cream Sandwich 6,4 % -0,3 p.b.
Android 4.1 Jelly Bean 18,4 % -0,8 p.b.
Android 4.2 Jelly Bean 19,8 % -0,5 p.b.
Android 4.3 Jelly Bean 6,3 % -0,2 p.b.
Android 4.4 KitKat 39,7 % 0,6 p.b.
Android 5.0 Lollipop 1,6 % novinka

Zdroje: developer.android.com

Diskuze ke článku
úvaha
Že by 4.4 byla nová 2.3? Zatím to tak vypadá.
pes
vždycky když videm ten raketovy rust nove verze androidu tak uplne chápu jak android ovce nadavaji WP jak se pomalu rozsiruje. Dyt Lizatko se vali na mobily ze všech stran jak lavina:)
Dominik
Furt si jedu na 4.3 :D :D Admine, uvítal bych možnost vkládání obrázků do diskuze.
JArda
TY vole, hned druhy prispevek od WP uderky. A pak se nekde doctu ze WP uzivatele neprispivaji pod clanky o androidu hloupym trollenim.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze