Startují předobjednávky Nokií 808 PureView a Lumia 610

12

V tuzemském internetovém obchodě Nokia se objevily dvě novinky v předprodeji. Jedná se o očekávanou Nokii 808 PureView za 16 150 Kč a Lumii 610 za 6 690 Kč. Ostrého zahájení prodeje bychom se měli dočkat v průběhu května. Nokia 808 PureView bude patřit mezi nejlepší fotomobily v historii, alesp, Lumia 610 se stane nejlevnějším WP telefonem.

Nokia 808 PureView - oficiální fotografie

TIP: Nokia 808 PureView: Symbian se vrací s 41 megapixely

Nokia 808 PureView bude nástupcem Nokie N8, která patří mezi nejlepší fotomobily současnosti. 808 PureView bude více než důstojným nástupcem. Hlavním znakem je totiž monstrózní rozlišení čipu 41 megapixelů. Říkáte si proč takové "nenormální" rozlišení? Vysvětlení je nasnadě. Vysoké rozlišení umožní použití až 4x digitálního zoomu, aniž by došlo ke ztrátě kvality. Konečné rozlišení se takto zmenší, ale výsledná velikosti snímku bude stále dostatečná. Digitální zoom bude k dispozici i při pořizování Full HD videí, i zde výrobce uvádí, že bude zachována stejná úroveň kvality. Speciálním režimem bude PureView, kdy se z plného rozlišení poskládá velmi kvalitní fotografii v běžném rozlišení. Nebude chybět ani xenonový blesk, značková optika Carl Zeiss a nová technologie PureView pro zpracování obrazu.

Nokia 808 PureView - živé fotografie

TIP: Monstrózní Nokia 808 PureView s 41 Mpx fotoaparátem naživo

Dočkáme se dále jednojádrového 1,3 GHz procesoru s 512 MB pamětí RAM, paměťových karet MicroSDHC a NFC čipu. Dotykový displej nabídne úhlopříčku 4 palce při již tradičním rozlišení 640 x 360 bodů s vrstvou Clear Black AMOLED. Novinku již do svého předprodeje zařadil e-shop české Nokie. Novinku si můžete předobjednat zde

Nokia Lumia 610 - oficiální fotografie

TIP: Nokia Lumia 610: hodně muziky za málo peněz

Nokia Lumia 610 nabídne dobrou funkční výbavu za rozumnou cenu. Bude se jednat v hierarchii výrobce o nejméně vybavené zařízení s platformou Windows Phone 7.5. Základem bude 800 MHz procesor a 256 RAM paměť. Zobrazovací schopnosti obstará 3,7 palcový dotykový TFT displej. Na zadní straně se bude vyjímat 5 MPx fotoaparát s autofocusem a nahráváním videí ve slabším rozlišení VGA 640 x 480 bodů. Interní paměť nabídne 8 GB místa. Na pulty tuzemských prodejen by se měla dostat také v květnu letošního roku, s nejnovější verzí operačního systému Windows Phone Refresh (Tango). Novinku můžete předobjednat zde.

Zdroje: obchod-nokia.cz, obchod-nokia.cz

Diskuze ke článku
Ondřej
přes 16 000? Dřív jsem se jich zastával, ale za tlustý a těžký telefon s takovým rozlišením displeje (toho jsem se taky dřív zastával, ale na 4" v téhle době..) se Symbianem je trochu moc ne?
V čem kromě fotáku může ten telefon konkurovat? čekal jsem cca 10 000..
Kdyby se nokie nebránila od začátku androidu, tak jsou pořád vysmátí.
Maxi
tady je krásně vidět,že společnost Nokia se prostě neponaučí z chyb a nasadí tutu šílenou cenu!! Jak jinak chce konkurovat platformě Android,který jí drtí úplně jinýma cenama.Takže můj osobní názor je,že Nokii před krachem,už nic nezachraní.A jak se říká,za blbosti,chyby se prostě platí a Nokia za to zaplatí tu nejvyšší daň.
Zafata
Nosit tento telefon v kapse u rifli je jako mit misto dvou rovnou tri koule. Nejsem zastancem ani velkych placek ani velkych uhlopricek a prijde mi ideal 4 palce a tloustka max 13 mm a ne tento obludny telefon. Nicmene tisic lidi tisic chuti. Sve misto na trhu si to najde a obcas to pouzit misto kladivka snad pujde take.
martin
tak cenou 16 150 si nokia podrezala vetev:-)Za jednojadrovy telefon tuto cenu je snad sranda ne?Navic myslim ze zrovna vy jste upozornovali v recenzi na vysokou cenu ctyrjadroveho htc one x.ono je to jedno,za dva roky uz zadna nokia nebude...s touto cenovou politikou a starickym symbianem.zlatej android

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze