Sony Xperia Z5 uniká ve třech variantách (4× aktualizováno)

Japonský výrobce pravděpodobně chystá nové telefony řady Xperia Z5. Nemá jít pouze o vlajkovou loď, ale také o menší Compact verzi. Oba modely mají nabídnout špičkovou výbavu a nově také čtečku otisků prstů. Naopak to vypadá, že Sony sáhne po starším typu konektoru microUSB.

Aktualizováno 2. 9. 2015

Pár hodin před tiskovou konferencí unikají všechny tři modely řady Xperia Z5 na fotografiích. Ano, Sony chystá představit tři modely. Klasický, následně oblíbenou verzi Compact a třetí do party bude největší model Premium. Za zmínku stojí, že nová řada dostane elegantní logo přímo na boku přístrojů. O výbavě více nevíme, avšak vše bude odhaleno dnes odpoledne.

Aktualizováno 31. 8. 2015

Blížící se zahájení řady Xperia Z5 je patrně již hotovou záležitostí. Uniklo totiž video, na kterém je Xperia Z5 vcelku podrobně představena a my se na ni můžeme především podívat ze všech stran. K představení novinky by mělo dojít již pozítří na veletrhu IFA 2015.

Aktualizováno 28. 8. 2015

Dnes jsme svědky úniků tří fotografií, na kterých má být zachycena očekávaná Xperia Z5. Kromě nového obrazového materiálu se spekulace také zmiňují o nasazení inovovaného fotoaparátu s rozlišením 23 megapixelů s velikost senzoru 1/2,3".

Sony Xperia Z5

Aktualizováno 7. 8. 2015

Úniky ohledně vzhledu Xperií Z5 a Z5 Compact pokračují. Dnes zde máme dvojici fotografií. První ukazuje oba dva přístroje z boku, vidět tak můžeme nový vzhled zapínacího tlačítka. Na druhém snímku si pak můžeme prohlédnout datový a nabíjecí konektor. Ten není zakrytý, ale to by odolnosti IP68 nemuselo nijak vadit. Pro někoho však může být problém, že se jedná o starší typ microUSB a ne nové USB Type-C. Anebo je to podle vás naopak výhoda?

Původní obsah z 4. 8. 2015

Na internet unikl snímek údajně zachycující chystané novinky od Sony, kterými mají být modely Xperia Z5 a Xperia Z5 Compact. Ty jsou na snímku ve společnosti iPhonu 5s a lze tak poměrně snadno porovnat velikost. Lze si povšimnout, že Compact verze pravděpodobně o něco větší, ale zároveň ji Sony nebude zvětšovat oproti současné generaci Z3 compact. Ve výbavě Xperie Z5 se má objevit procesor Snapdragon 820, 4GB operační paměť, 21megapixelový fotoaparát nebo baterie s kapacitou 4 500 mAh.

Sony Xperia Z5 a Xperia Z5 Compact

Nejzásadnější informací je však přítomnost čtečky otisků prstů. Tu by měly nabídnout oba modely a Sony ji hodlá umístit do bočního odemykacího tlačítka, které díky tomu projde proměnou. Tlačítko bude více podlouhlé, aby dokázalo otisků prstu sejmout. K představení obou novinek by mohlo dojít již 2. září. Na tento den totiž Sony potvrdilo tiskovou konferenci v Berlíně.

Zdroje: xperiablog.net, twitter.com

Diskuze ke článku
Vojtulee M.
Vojtulee M.
No tak pokud jsou telefony vedle iPhonu 5s, tak Sony je jediná společnost, která své vlajkové modely zmenšuje :D. Nejedná se tedy spíše o iPhone 6?
Martin McČerný
Martin McČerný
Jako vlastník původního Z čekám na nové Z5C s fullHD, ale jestli bude vypadat tak jako na obrázku, tak se sony nadobro končím. To co poslední dobou předvádějí se nedá nazvat jinak než fail... bohužel. A výsledky hospodaření tomu odpovídají.
Petr Šilhan
Petr Šilhan
"Oba modely mají nabídnout špičkovou výbavu"

Ne nee, fakt? :-)))
Thomas
Sony Xperia Z3+ už byla vzhledově na hodně dobré cestě, ale jestli takhle jako na obrázku má vypadat Z5, tak to je tedy zklamání :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze