Sony Xperia Z2 dostává Android 4.4.4: přináší několik novinek

16

Většina světa teď sice očekává aktualizaci na nový Android 5.0 Lollipop, ale Sony nikam nespěchá a na svojí bývalou vlajkovou loď Sony Xperia Z2 přináší aktualizaci v podobě Androidu 4.4.4. Ten kromě lehkých oprav samotného operačního prostředí přináší i několik zajímavých aplikací.

První na seznamu změn pro Sony Xperii Z2 je funkce Remote Play, která vám dovolí použít vaši herní konzoli Playstation 4 jako renderovací stanici, díky které můžete hrát vaše PS4 hry na telefonu pomocí internetu. Doporučuje se tedy hlavně hraní v rámci domácnosti a na hraní na větší vzdálenost pomocí internetového připojení to není. Proto je tedy výhodné, pokud je vaše „PS4“ a telefon na stejné Wi-Fi síti.

TIP: Sony uklidňuje majitele Xperií: telefony neobsahují spyware

Sony Xperia Z2

Dále dostává Xperia Z2 schopnost přehrávat Hi-Res audio soubory a podporu DSEE HX technologie, která má zlepšit kvalitu překomprimovaných audio souborů. Chytré otáčení displeje pak zamezí jeho nechtěnému otáčení, pokud ležíte v posteli nebo gauči. Klasický režim Stamina Mode pro prodloužení výdrže byl aktualizován na novější verzi a dočkal se také přídavku v podobě Ultra Stamina Modu z novější Xperie Z3. Nakonec je zde také možnost telefon odemknout pomocí Bluetooth příslušenství jako jsou například chytré hodinky, nebo headset.

Zdroje: phonearena.com, blogs.sonymobile.com

Diskuze ke článku
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
Vím že i Note 3 měl dostat Android 4.4.4 ,ale zatím v ČR nedostal nic :D
Mário Pliska
Mário Pliska
Ani nedostane Samsung nejspíš 4.4.4 vynecha bude az petka...
Jirka.S
Škoda, takové fičury bych bral i na z1 ale to mam asi smůlu :-(
Vladimír Petija
Vladimír Petija
a co napriklad moznost prijmu hovoru prilozenim k uchu alebo zamietnutie prevratenim displeja dolu? alebo chytre riadenie podsvietenia displeja?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze