Unikly kompletní parametry modelu Sony Xperia Z3 (6× aktualizováno)

Jelikož se výrobce rozhodl obměňovat své vlajkové lodě v šestiměsíčním cyklu, pomalu již přichází doba na nový model. Den před oficiálním uvedením nejnovější vlajkové lodi od společnosti Sony unikly její podrobné parametry. Ty bohužel potvrzují, že změn bude oproti modelu Z2 jen málo.

Aktualizováno 3. 9. 2014

Od představení Xperie Z3 nás dělí už jen hodiny, ale přesto tu máme další únik. Tentokrát jde již o produktové fotografie a my si tak můžeme prohlédnout, jak bude Xperia Z3 vypadat. Představení proběhne dnes odpoledne na veletrhu IFA 2014 a naše redakce již míří do Berlína, kde se veletrh koná. Sledovat vše můžete prostřednictvím našeho on-line blogu.

Aktualizováno 2. 9. 2014

Velikost displeje bude 5,2 palce s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů a technologií Triluminos. Zajímavá je však hodnota maximálního jasu, jaký je displej schopný nabídnout. 600 nitů je špičková hodnota a v případě, že displej nebude příliš trpět na odlesky, by to mohl být výborný pro použití mimo uzavřené prostory.

Čtyřjádrový Snapdragon 801 s označením MSM8974AC bude taktovaný na 2,5 GHz, sekundovat mu budou 3 GB RAM, 16 GB vnitřní paměti a slot pro microSD karty. Fotoaparát bude mít stále rozlišení okolo 20 Mpx a bude schopný nahrávat 4K video s citlivostí ISO až 3 200. U snímků je pak možné použít až ISO 12 800.

Nejnovější únik ukazuje nejenom přístroj, ale i jeho parametry.

Rozměry novinky budou 146,5 × 72,4 × 7,5 mm, což je v každém směru o pár desetinek méně než u Z2. Bohužel se tato redukční dieta podepsala i na kapacitě akumulátoru, který je s hodnotou 3 100 mAh o 100 mAh slabší než u předchůdce. Nezměněna zůstala certifikace IP55/IP58, jsme tedy zvědavi, jaké jiné zařízení od Sony půjde pomořit do hloubky dvou metrů, jak sliboval jeden z plakátů.

Aktualizováno 30. 8. 2014

Společně s informacemi z čínského telekomunikačního úřadu se na veřejnost dostaly i snímky zařízení, které Sony předložilo k testování. I když neukazují nic překvapivého nebo zásadně nového, potvrzují všechny předchozí informace. Zároveň se jedná o dosud nejkvalitnější únik, a to jak v černé, tak v bílé barevné variantě.

Kvalitní fotografie Xperie Z3 uniklé z čínského telekomunikačního úřadu.

Aktualizováno 26. 8. 2014

Jen několik dní poté, co z čínského certifikačního úřadu unikly specifikace připravované novinky, se na internetu objevily podrobnější fotografie ze všech úhlů. Z nich je patrné, že zadní kryt nebude snímatelný. Je z nich také patrné, že Sony Xperia Z3 bude mít pevně zabudovanou baterii s kapacitou 3 100 mAh.

Aktualizováno 21. 8. 2014

Po necelém měsíci se nám dostává téměř oficiálních informací, jelikož pocházejí z čínského certifikačního úřadu. Ty potvrzují předešlé spekulace o výbavě a telefon nabídne 5,2" displej s FullHD rozlišením, čtyřjádrový Snapdragon 801 na frekvenci 2,5 GHz, grafický akcelerátor Adreno 330, zadní 20,7Mpx fotoaparát a přední 2,2Mpx kamerku. Telefon byl certifikován ve dvou verzích, ta první, L55t, má TD-SCDMA a TD-LTE konektivitu, kdežto L55u nabídne WCDMA a TD-LTE konektivitu. Rozměry telefonu jsou 146,5 × 72,5 × 7,35 mm a půjde tak o velmi štíhlé zařízení.

Aktualizováno 24. 7. 2014

Japonské Sony plánuje uvádět nové vlajkové modely každý půl rok a tak již brzy čekáme Xperii Z3. Dle očekávání se však změny ponesou hlavně v rovině designu, neboť výbava by měla být takřka shodná. Dle Evleaks by například displej mě mít úhlopříčku 5,15 palců a rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů. O výkon Androidu 4.4 se postará procesor Snapdragon 801 se čtyřmi jádry a taktem 2,4 GHz. Dostupné informace hovoří o 3 GB RAM a 16 GB interního úložiště. Hlavní fotoaparát bude zřejmě také beze změny a nabídne 20,7 megapixelů. Čelní kamerka pak již lehce podprůměrné 2 megapixely. Představení se očekává během září.

Původní článek ze 14. 7. 2014

Tentokrát se jedná o zajímavější fotografie, než to bylo u prvních úniků. Máme tu pochopitelně snímky vzhledu, tentokrát se ale nezapomnělo na screenshot, který poodhaluje také několik informací ohledně výbavy telefonu. Například je patrné, že zařízení běží na nejnovějším Androidu 4.4.4 KitKat nebo že pohon pravděpodobně zajišťuje čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 taktovaný na 2,5 GHz a o grafický výkon se stará Adreno 330.

Sony Xperia Z3: uniklé fotografie

A proč se vlastně domníváme, že tyto úniky patří nové vlajkové lodi? Tak tedy kromě již zmíněných specifikací, které bychom v jiném modelu snad ani nečekali, tu máme kódové označení modelu, a to „L55t“, což se nápadně podobá Sony Xperia Z2, která má označení „L50t“.

Přední a zadní strana zařízení

Pokud bychom si prohlédli všechny snímky, natrefíme na další podobnosti s loňským modelem, například zadní strana totiž skýtá stejný 20,7Mpx fotoaparát s Exmor RS, který jsme už viděli u modelů Z1 a Z2. Co se týče designu, tak ten tedy neušel příliš dlouhou cestu. Máme tu zařízení, které je velmi podobné předešlým modelům bez jakýchkoliv radikálních změn. A kdy se této evoluce dočkáme? Pokud bychom soudili dle informací z předešlých let, můžeme novinku očekávat na veletrhu IFA v Berlíně konaného začátkem září.

Zdroje: androidcommunity.com, xperiablog.net, talkandroid.com, xperiablog.net, phonearena.com

Diskuze ke článku
ZBYTEČNOST
ZBYTEČNÝ MODEL ZBYTEČNÉHO VÝROBCE!
Gff
No Sony a jeho 2 vlajkove lode rocne narazili na prekážku a to že vývoj hw ide pomalšie ako o kedysi... podľa mňa je zbytocne mať 2 vlajkove lode rocne hlavne u Sony ktorý má mizerne updaty ktoré trvajú nekonečne dlho...
Dan
A zase stejná černá cihla žádná inovace alá samsung a jeho řada galaxy :D jen to bude mít jinej procesor to jo to fakt využiju :D :D Zlaté Nokie Lumie a Windows Phone 8.1 .
Mareček
Já celkem určitě půjdu do Z3c, když vyjde s Droidem L. To musí být naprostá pecka! Sel bych i do Z3 nebo nějaký vlajkový lodě od Samsungu nebo Applu, ale je to už moc velký. Sony, Samsung,Apple to jsou nejlepší mobily na trhu. A vlastně nechápu lidi, co si koupí něco jiného, ale už vůbec ne WP uživatele.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze