Sony začíná aktualizovat Xperie Z2, Z3 a Z3 Compact na Android 6.0

35

Japonské Sony může být příkladem pro většinu ostatních výrobců, jak nakládat se softwarovou podporou svých modelů. Výrobce se totiž rozhodl aktualizovat nejen loňské modely, ale i mnohem starší kousky. Nyní se šestkového Androidu dočkávají i modely řad Z2 a Z3.

Android Marshmallow

Sony již na podzim potvrdilo aktualizaci mnoha svých modelů a postupem času svůj slib naplňuje. Zcela dle očekávání se nejnovější verze operačního systému Android dočkaly nejmladší modely. Nyní se však již dostává i na podstatně starší kousky. Android 6.0.1 Marshmallow se tak celosvětově začíná šířit například na Xperii Z3 a a Xperii Z3 Compact. Pochvalu si však Sony zaslouží za to, že se aktualizace nyní dostává také na Xperii Z2, od jejíhož představení uplynuly už 2 roky a 2 měsíce.

Nepřehlédněte

Sony Xperia Z3, Xperia Z3 Compact a Xperia Z2

Prozatím však nemáme informace, že se aktualizace objevila také v České republice. Vypuštění aktualizace jsou hlášeny například z Ruska, Ukrajiny, severní Afriky či oblastí Středního východu. Je však velmi pravděpodobné, že v následujících týdnech či měsících dojde k rozšíření.

Sony Xperia Z2 - Android 6.0

Zdroje: xperiablog.net, gsmarena.com

Diskuze ke článku
LuCZiano
Nelze nic než jen dodat, že Samsung by se měl dívat a učit... viz jeho podpora S4, Note 3...
Nightmare
Nuz nie len Samsung ale aj ostatni...
Martin Seby
Martin Seby
LuCZiano: Note 3 je stejně starý jako Xperia Z1 compact a ta android 6 taky nedostane, bohužel.
Adam
A kdy bude aktulizace na Xperii M4 Aqua?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze