Sony Xperia C4 pro selfie maniaky právě představena

22

Sony Xperia C4, jakožto přímý nástupce loňského modelu C3 opět navazuje na tradici kvalitních selfie pomocníků, k čemuž mu dopomáhá sekundární kamera s rozlišením 5 Mpx, velikostí čipu 25 mm a také přisvětlovací LED dioda umístěna na přední straně. Ani ostatní funkční výbava není špatná, po designové stránce potěší tenčí rámečky okolo displeje, než je pro Sony typické.

Fenomén selfie jako by nechtěl ustát, výrobci chrlí jeden zajímavější kousek za druhým. Aktuálně představená Xperie C4 od Sony je důkazem toho, že i na oblibě selfie lze postavit zcela nový model, který autoportréty ještě o trochu více usnadní. Ani zbylá funkční výbava rozhodně není špatná a po designové stránce novinka zklame jen málokoho.

Sony Xperia C4

Jak už jsme již zmínili, Sony Xperia C4 se pochlubí 5Mpx sekundárním fotoaparátem s přisvětlovací LED diodou, přičemž velikost čipu je 25 mm. Nikdo samozřejmě nepochyboval, že Sony přinese značné množství efektů a režimů, které ocení všechny hračičky selfie snímků. Chybět tedy nebude vyhlazení tváře, deformace tváří, úprava barevného podání a mnoho dalšího. Primární fotoaparát je ještě lepší, konkrétně se jedná o 13Mpx fotoaparát Exmor RS s autofokusem a samozřejmě také s přisvětlovací LED diodou. Nahrávat budete moci maximálně až FullHD videoklipy. „Papírové“ specifikace fotoaparátu prozrazují, že se můžeme těšit na slušné výsledky. Sony Xperia C4 dále nabídne 5,5palcový FullHD displej s technologií Mobile BRAVIA Engine 2, jemnost je tedy nad 400 pixelů na palec. Původní Xperia C3 nabízela pouze HD rozlišení displeje, v tomto ohledu tedy Sony udělalo posun k lepšímu.

Sony Xperia C4

Co se týče výkonnostní složky Xperie C4, očekávat můžete osmijádrový procesor MediaTek MT6752 s taktem 1,7 GHz a také předinstalovaný operační systém Android 5.0 Lollipop. Procesoru budou sekundovat 2 GB paměti RAM, interní paměť se ustálila na hodnotě 16 GB, což je pro začátek dostatečná hodnota. Chybět nebude ani slot pro paměťové kartě microSD, a to až do velikosti 128 GB. Existovat bude také Dual SIM varianta, prozatím však není známo kde a jestli se upraví i nějaká položka ve funkční výbavě.

Sony Xperia C4

Rozměry novinky jsou 150,3 × 77,4 × 7,9 mm, hmotnost je pak 147 gramů. Vzhledem k velikosti úhlopříčky se tedy výsledné rozměry vyšplhaly poměrně vysoko, i když rámečky okolo displeje jsou na poměry Sony trochu tenčí, za což rozhodně můžeme společnost pochválit. Po designové stránce opět zaujmou čisté linie spadající do OmniBalance designové řady. Dodáme, že pod zadním plastovým krytem nalezneme baterii s kapacitou 2 600 mAh. Ani v konektivitě novinka nikterak nezaostává, naopak, těšit se můžete jak na přítomnost LTE Cat 4, tak také HSPA, NFC, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, chybět samozřejmě nemůže ani GPS a elektromagnetický kompas. Ve výbavě potěší také FM rádio. V tomto ohledu tedy téměř bez kompromisů.

Sony zatím pouze prozradilo, že novinka se na vybraných trzích dostane do prodeje od začátku června, o ceně a ani o dostupnosti na tuzemském trhu prozatím nepadlo ani slovo. Vzhledem k funkční výbavě však neleze očekávat nižší cenu, než za kterou neteří prodejci stále doprodávají Sony Xperii C3. Novinka bude dostupná v bílé, černé a mátové barvě.

Technické parametry Sony Xperia C4

Kompletní specifikace
Konstrukce150,3 × 77,4 × 7,9 mm, 147 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6752, CPU: 8×1,7 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2015,

Zdroje: blogs.sonymobile.com

Diskuze ke článku
Hop
Doufám,že takové rámečky bude mít i budoucí vlajková loď od Sony. Cenu tipuju tak na 10 000 Kč. :-)
Jirka
A bude dostupná i v ČR??
alambert
prosim vás, co jako znamená "velikost objektivu přední kamery je 25 mm" ???

jestli je průměr tý čočky na obrázku 2,5 cm, tak já jsem česká miss...
KoPoo
Přední kamerka která má velké rozlišení slouží k sledování uživatele! Žádné selfie camera!Ale pouze sledovací program který využívají čím dál více lidí. Ne nadarmo selfie přišlo z USA.Ono stačí málo k tomu aby uživatel vlastníci takový mobil z kamerkou byl zdokumentovan... A ze android je děravý jak starej kozel to už se tak nějak přehlíží

Gestern von meinem BlackBerry 10-Smartphone

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze