Sony rozhodně nehodlá prodávat mobilní divizi, říká šéf Sony Mobile

27

Divize mobilních telefonů japonského Sony je vděčným tématem posledních měsíců. Nyní přichází nekompromisní slova od ředitele Sony Mobile, který v rozhovoru uvedl, že společnost Sony svou mobilní divizi nikdy prodávat nehodlá a ani ji nechce opouštět.

Logo Sony

Zkraje roku se zdálo, že by se snad Sony mohlo své mobilní divize vzdát. Posléze se objevily naopak informace, že mobilní divize na prodej nebude. A právě druhý scénář nyní v rozhovoru pro Arabian Business potvrdil ředitel divize Sony Mobile Hiroki Totoki. Přímo uvedl, že Sony nikdy nehodlá prodávat svou divizi mobilních telefonů. Jak je možné, že se během tak krátké doby situace zásadně změnila? Dle Totokiho vše vzniklo nepříliš povzbuzujícími čísly za rok 2014. Ta však údajně nesouvisela s horšími prodeji za daný rok. Za vším byl údajně zpětný odpis peněz z investice při odkoupení podílu Ericssonu z roku 2012. Vše navíc umocnil loňský prodej divize notebooků VAIO.

TIP! Sony investuje skoro čtyři miliardy dolarů do svých snímačů

Aktuálně se zdá, že trh s chytrými telefony je pro Sony velmi důležitý. Sám Totoki říká, že smartphony jsou v dnešní době naprostou součástí běžného života a tak Sony stále hledá možnosti, jak se prosadit, ačkoliv konkurence je velmi silná. Dodal také, že se společnost u telefonů hodlá soustředit na kvality fotoaparátu a zvuku. V současnosti taktéž probíhá restrukturalizace společnosti, která má být během letošního roku dokončena. Šéf divize Sony Mobile v této souvislosti zmínil, že by společnost mohla maximalizovat svou ziskovost již během roku 2016.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Anonymní jméno
Keď sa chce Sony viac presadiť v oblasti mobilných telefónov, prečo konečne neznížia ceny zariadení? Nehovorím, Sony je dobrá značka, ale v dnešnej dobe, keď už sa aj u operátorov dá zohnať čína za polovičnú cenu, je vážne mimo pýtať si za zariadenia také čiastky a ešte lamentovať, že im to kupuje menej ľudí. Alebo by to chcelo urobiť poriadnu reklamnú kampaň. Samsung dokáže svoje výrobky tak odprezentovať, že aj napriek tomu, že si tiež pýtajú fakt vysoké sumy (za dané zariadenia), ľudia to berú po stovkách. Ale je zbytočné toto všetko tu rozpisovať, už to v podstate predo mnou napísalo milión ľudí - a čiastočne je to aj vec názoru.
Jirka.S
Ono i to šílenství okolo smartphonu musí někdy skončit, až bude trh vážně nasycen a lidi přestanou po telefonech tak šílet a kupovat je za tak nehorázné částky, tak to poznají všichni nejen Sony ale i Samsung Apple atd.. Pro Sony je vděčná divize playstation, ta je v plusu pořád a nebýt ji, myslím že Sony je stále s Ericssonem a nebo už telefony dávno nedělá..
Freddie
Jsem rád za tuto zprávu, nerad bych se jednou musel rozhodoval co koupit, kdyby tu Sony nebylo. Jsem majitelem Xperie Z3 a manželka má M4 a oba jsme maximálně spokojení. Výdrž skvělá, konstrukce supr a za mě dizajn pecka. Nevím proč lidi haněj fotoaparáty, fotím na manuál a jsem s fotkami spokojenej.
myscho
myscho
Naposledy upraveno: 7. 7. 2015 19:07
ved to je jasne ze ju nepredaju, ako by mohlo sony predat svoju najsilnejsiu diviziu? ked vysli spravy o predaji sony, tak som sa smial :D boli to len oblbovacke slova do vetra

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze