Sony investuje skoro čtyři miliardy dolarů do svých snímačů

6

Mobilní divize Sony v poslední době zažívá těžké časy – telefony se neprodávají tak, jak si společnost představuje (i přesto, že je v zisku), a pravděpodobně i proto se nyní chystá investovat velké množství prostředků do výroby CMOS senzorů.

Logo Sony

Sony konkrétně investuje 3,6 miliardy amerických dolarů do rozšíření výrobní kapacity CMOS čipů pro mobilní telefony. Aby získalo potřebné finance k investici, rozhodlo se tak poprvé od roku 1989 vydat nové akcie. Jejich cena se kvůli tomu snížila zhruba o 8,25 %.

Sony snímače pro mobilní fotoaparáty dodává drtivé většině výrobců, mezi které patří například Samsung nebo Apple. Setkat se s nimi ale můžete i v „no name“ telefonech z Číny. Sony tak při současných výrobních kapacitách nestíhá pokrýt vysokou poptávku, a proto se rozhodlo o rozšíření výroby. Výsledkem by mělo být to, že snímače Sony nyní budou k vidění v mnohem více smartphonech (a především těch levnějších).

Zdroje: reuters.com, androidauthority.com

Diskuze ke článku
Jirka.S
A na své telefony budou srát .. Njn ale něco na tom je, jako telefon nikdy nenahradí herní konzole, tak ani nenahradí fotoaparáty a kamery. Je jasné že většině z nás to stačí, včetně mě, ale myslím tím profi fotografy, natáčení filmů apod..
JaroB
Inak aby bolo už raz a navždy jasno ...SONY NIKDY s mobilami NESKONČÍ ....ako potvrdil CEO SONY Mobile ľudia prvé čo zoberú do ruky je mobil a tak isto posledné pred spaním. Xperie budú navždy súčasťou SONY ako PS, foťáky.
A ku kvalite fotiek /nemôžem napísať fotočipu lebo ten je TOP/ ...oni sú asi v tej najhoršej možnej situácii...NESMIE sa navzájom kanibalizovať FOTO a Xperie...ako s toho kruhu von? Ak budú fotiť Xperie lepšie ako kompakty pôjde dole divízia kompaktov a naopak ...začarovaný kruh
http://www.xperiablog.net/2015/07/06/sony-mobile-ceo-we-will-never-ever-sell-or-exit-our-smartphone-business/
petr
Sony dodává fotočipy skoro všem,ale ve vlastních telefonech jsou jejich výsledky velice tristní. to máte samé Exmor R a támhleto nebo tohleto. Papírově jsou super,ale výsledky? No comment. Divize kompaktů? No kompakty jsou již dávno za zenitem takže asi nehrozí potápění vlastní devize. Teď spíš frčí ultrazoomy,zrcadlovky a poslední dobou mirorless takže opět vše mimo ohrožení do vlastních řad. Mobil nikdy nepřekoná tyhle momentálně populární stroje.
jakal87
Sekat se s nimi ale můžete i v „no name“ telefonech z Číny a dokonce se tam můžou i sekat :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze