Mobilní divize Sony není na prodej, potvrdil viceprezident pro PR

14

Mobilní divize Sony je vděčným tématem posledních týdnů. Spekulovalo se, zda ji japonský výrobce nehodí přes palubu. Aktuální stanovisko je slovy viceprezidenta jasné, nic se prodávat nechystá.

Ačkoliv se mobilní divize Sony dostala v posledním čtvrtletí roku 2014 do zisku a prodalo se více než 12 milionů Xperií, začaly se světem potulovat informace, které tvrdily, že Sony uvažuje nad prodejem své divize. Tyto zprávy vzešly ze slov generálního ředitele, který nevyloučil možnou změnu. Informovali jsme vás, že výrobce hodlá zcela změnit svou dosavadní strategii.

Sony Xperia M4 Aqua

Světlo do celé situace nyní vnesl viceprezident pro globální komunikaci a PR Tim Harrison. Ten konkretizoval nejasné vyjádření generálního ředitele. Údajně měl na mysli, že se divizi daří opět růst a všechny možnosti jsou tak nyní otevřené. Spekulace o možném prodeji poté Harrison kategoricky odmítl. Mobilní divize aktuální drží zhruba 3% podíl v prodeji smartphonů a zlepšení by mohl přinést i aktuálně představený model Xperia M4 Aqua.

Zdroje: phonearena.com, uswitch.com

Diskuze ke článku
rrrr
Ať už konečně představí xperii Z4 s 5.4 nebo 5.5 displejem,infraportem a ztenčí trochu rámečky nad a pod displejem.
Richy
Prodat výrobní divizi by se nevyplatilo nikomu. Léta výzkumů a investic. To by prodal jedině blázen, lepší by to bylo zavřít.
mrtvá žížala
kazdy a vse je na prodej...jen sony nikdo zatim nenabidl spravnou sumu. jak vyrobi compact model nad 4,7" tak dezertuji k jinemu vyrobci kde maj jeste rozum.
torko
vy čo už máte všetci s tým infraportom??? to je v dnešnej dobe tak dôležitá vec na mobiloch?... úplná zbytočnosť... už vidím ako s tým všetci idete ovládať TV... si dajte ruku na srdce že to využijete len keď si kúpite nový mobil, vyskúšate to raz že jak to funguje a tým celé využívanie infraportu v mobile končí... ale ak si potrebujete masírovať ego a niekde v krčme sa chváliť medzi priateľmi aký máte namakaný mobil ktorý má "všetko" a využijete ho akurát tak na FB tak kludne :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze