Sony následuje Samsung: omezí počet modelů

15

Japonské Sony se patrně vydá cestou Samsungu a omezí své portfolio z důvodu optimalizace finanční stránky nově vzniklé divize Mobile Communications, která vykázala za uplynulý kvartál značnou ztrátu.

Sony před nedávnem prodalo divizi počítačů a zbylá mobilní divize se musela osamostatnit. Právě finance vyložené na restrukturalizaci mohou za to, že celá divize vyprodukovala ztrátu 1,6 miliardy dolarů a tím stáhla dolů v podstatě celou společnost. Samotné telefony za to však příliš nemohou, prodalo se jich stejně jako v loňském roce. To je však méně, než se odhadovala a výrobce tak ihned snížil odhady souhrnných letošních prodejů.

Výběr z letošních novinek Sony Xperia

Zdá se také, že v rámci stabilizace finanční stránky Sony přikročí k omezení svého portfolia. Před nedávnem s podobným krokem přišel Samsung. Zatímco však v případě jihokorejského giganta jde s ohledem na obří portfolio vítanou věc, u Sony je portfolio již nyní vcelku skromné. Nic prozatím není oficiální a své budoucí plány Sony údajně oznámí v březnu 2015.

Zdroje: gsmarena.com, reuters.com

Diskuze ke článku
Aleš Alešák
Aleš Alešák
Však stačí jeden low-end, jedna střední třída, vlajková loď a její kompaktní verze, pokud si na všem dají záležet
jos
A co jako chcou omezovat? Letos celkem bída
mynonA
Možná kdyby nevydávali téměř stejné vlajkové lodě každý půlrok a zaměřili se víc na low/mid end telefony tak by se jim dařilo líp.
Mar-tin
Sony má nyní portfolio skromné? No nevím, skromné ho má Oneplus....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze