Samsung zažívá pokles i během druhého čtvrtletí roku 2014

20

Svou finanční zprávu dnes vydává jihokorejský Samsung. Stále vydělává astronomické částky, avšak již podruhé zde máme čtvrtletí, ve kterém Samsung dopadl hůře, než za stejné období v loňském roce.

Jihokorejský Samsung dnes oznámil své finanční výsledky za 2. čtvrtletí roku 2014. Ty byly poměrně očekávané, neboť v minulém čtvrtletí se Samsungu nedařilo tak, jak by si představoval. Jinými slovy se zastavil jeho růst. Bohužel i druhé čtvrtletí nedopadlo ideálně. Celkové tržby společnosti dosáhly 52,35 triliónů wonů (51 miliard dolarů), což je o 8,9 % méně než za stejné období v loňském roce. Pokles se zákonitě musel promítnout i do zisku, který klesl dokonce o 17 % na 7,9 triliónů wonů (7 miliard dolarů).

TIP! Prodeje smartphonů: Samsung slábne, TOP 5 se vyrovnává

Sestupnou tendenci má i prodej chytrých telefonů, jak uvedla agentura IDC, Samsung dodal za druhé čtvrtletí 74,3 miliónů kusů, což je o 3,9 % méně než za stejné období před rokem, kdy Samsung dosáhl na dodání 77,3 miliónů kusů. Problémem jsou údajně tabletofony, o které prý zájem upadá a navíc se prodloužila doba obměny.

Výrobce se upíná ke třetímu čtvrtletí, ve kterém předpokládá oživení díky chystaným novinkám. Spekuluje se o prémiovém modelu Galaxy Alpha a téměř jistotou je brzké představení modelu Galaxy Note 4.

Zdroje: phonearena.com, samsung.com, businessinsider.com

Diskuze ke článku
Standa
Blahopřeju. Ono na každého zloděje jednou dojde a Samsung si nic jiného nezaslouží. Jejich nižší třída je totální ostudou značky a ty lepší kusy podělaj svojí dokonalou nástavbou a nasazenou cenou. A dementi stali fronty a věděli prd co kupujou a že to jen minimum z nich využije. Hlavně honit triko před ostatníma.
fse
Samsung si veri co sa tyka jeho pozicie na trhu a tomu ze je top vyrobca androidu... ale nie je na trhu je plno inych a lepich zariadeni a za dostupnejsiu cenu. Hold kto chce kam pomozme mu tam...
Nevim
jak Vas, ale mne novinky Samsungu nikdy nezaujmou. Vzdy mi to prijde jako vykradacka neceho, co tu bylo nebo je. V mych ocich Samsung nikdy nebyl super uzasna znacka. A low-end je vylozene hnus.

Proste Samsung si za ta leta a miliony zarizeni nevybudocal z zadneho sveho tel. image lzxusnosti. Plastova tuctovka, nic vic, a to same i tablety.

Sony dela krasne telefony - maji luxusnost v krvi
Jara
at si kdo chce a co chce rika o Nokii. Tak prave Nokia dela/la nejhezci a nejelegantnejsi telefony (hardware) kam se na ni hrabe i Apple

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze