Samsungu za první čtvrtletí mírně klesl čistý zisk

3

Své finanční výsledky za první tři měsíce roku 2014 zveřejnil jihokorejský Samsung. Po čtvrtletích plných rekordů tu máme zdravé vystřízlivění, kdy sice mírně klesl čistý zisk společnosti, avšak stále jde o čísla, o kterých se konkurenci může jen zdát.

Samsung logo

Samsung dnes oznámil své finanční výsledky za 1. čtvrtletí roku 2014. Celkové tržby celé společnosti činí 53,68 biliónů wonů, což je necelých 51,8 miliard dolarů. Jde o mírný meziroční nárůst, neboť loni šlo o 52,87 biliónů wonů. Opačná situace panuje okolo čistého zisku společnosti. Ten se zastavil na 8,5 biliónech wonů, což je 8,2 miliard dolarů a jedná o 3% meziroční pokles. To se připisuje méně úspěšnému segmentu televizí a také všeobecně slabšímu prvnímu čtvrtletí.

Ve finanční zprávě se rovněž dozvídáme o číslech mobilní divize. Její čistý zisk činí 6,43 biliónů wonů, což je přibližně 6,2 miliard dolarů. V meziročním srovnání jde o 1,2% pokles. Pokud se však podíváme na mezičtvrtletní srovnání, jde o citelný 18% nárůst.

Vyhlídky do budoucna má Samsung ve skrze optimistické. Hlavním důvodem má být Samsung Galaxy S5, od kterého se očekávají vysoké prodeje. Navíc se jihokorejský výrobce upíná k blížícímu se MS ve fotbalu, které se koná v Brazílie, a kterého bude Samsung partnerem.

Zdroje: global.samsungtomorrow.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jiří Jícha
Jiří Jícha
Redaktor: Doporučuji opravit překlepy a další textové chyby...
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
N ie je nahodou sponzorom MS vo futbale v Brazilii Sony ? Ved ten ma na krabiciach nalepky Official sponsor
anonim
Tak to samsungu přeju, jen jména té značky ve mně vyvolává agresivitu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze