Unikly další fotografie Samsungu Galaxy Alpha (13× aktualizováno)

Letošní rok bude možná vůbec prvním, ve kterém se dočkáme dvou vlajkových lodí od Samsungu. Poměrně živě se spekuluje o případném modelu Galaxy Alpha, který by měl být vyroben z prémiových materiálů. S jakou výbavou by se mohl představit? To nám prozrazují první fotografie a krátká videa. Oficiální představení se přitom čeká už v polovině srpna.

Aktualizováno 12. 8. 2014

Netrvalo to dlouho a máme zde další fotografie Galaxy Alpha. Tentokrát od ruského zdroje. Telefon je na nich zachycen prakticky ze všech úhlů a nahlédnout můžeme i pod kryt, kde je vidět slot na nanoSIM kartu a baterie, která potvrzuje přítomnost NFC.

Nové snímky od ruského zdroje

Aktualizováno 10. 8. 2014

O tom, že by Samsung Galaxy Alpha mohl být svěží vítr v jinak plastovém hejnu telefonů od Samsungu, asi není pochyb. Na veřejnost se nyní dostal snímek z prezentace, který popisuje základní parametry telefonu. Hardwarovou výbavou se řadí do vyšší střední třídy, ale překvapí baterie o malé kapacitě 1 860 mAh.

Parametr Hodnota
Velikost displeje 4,7 palců
Rozlišení 1 280 × 720 pixelů
RAM 2 GB
Interní paměť 32 GB
microSD slot ne
Baterie 1 860 mAh
Konektivita 4G, USB 3.0, Bluetooth 4.0
Fotoaparáty 12 Mpx vzadu, 2,1 Mpx vpředu
Procesor údajně 8jádrový od Samsungu
Ostatní snímač otisků prstů, snímač srdečního tepu, Android 4.4, nano SIM karta
Cena 2,399 R$, tedy přibližně 27 700 Kč

Poznámka k ceně: jedná se o cenu v Brazílii, kde je cena vždy o hodně vyšší než v Evropě, a proto ji neberte úplně směrodatně.

Aktualizováno 5. 8. 2014

A máme zde další várku nových snímků. Zdá se, že konec Twitter účtu @evleaks se zatím neprojevuje na informovanosti odborné veřejnosti. K dispozici máme nyní porovnání tloušťky nového telefonu Galaxy Alpha s iPhonem 5S od Applu. Ten má tloušťku 7,6 mm a z fotografií je jasné, že Alpha je tenčí a nejspíše se bude pohybovat pod úrovní 7 mm. Na zádech telefonu je nápis LTE-A, takže se jedná o korejskou verzi telefonu, ale i tak jde o zajímavé snímky, které nám ukážou profil telefonu.

Nejnovější uniklé snímky

Aktualizováno 4. 8. 2014

Představení Samsungu Galaxy Alpha s kovovým rámem se pomalu blíží. Dnes se vůbec prvně můžeme podívat na chystanou novinku v bílé barvě a se zapnutým displejem. Nově se také spekuluje, že Samsung nasadí procesor vlastní výroby, konkrétně Exynos 5433, který v benchmark testech dosahuje lepších výsledků než konkurenční Snapdragon 805.

Samsung Galaxy Alpha v bílé variantě

Aktualizováno 1. 8. 2014

Dnešní aktualizace upřesňuje datum představení prémiového Samsungu Galaxy Alpha. Dle serveru AllAboutSamsung.de by k představení mělo dojít 13. srpna. Přibyla také nová fotografie.

Aktualizováno 30. 7. 2014

Oficiálního představení netrpělivě očekávaného kovového Samsungu Galaxy Alpha bychom se neměli dočkat v polovině srpna, jak naznačovaly předchozí úniky, ale už příští týden v úterý 4. srpna. Takto brzké představení přitom dává smysl, protože 4. září má být představená nová generace tabletofonu Galaxy Note a Galaxy Alpha, tak získá celý měsíc, aby si užíval pozornosti.

Samsung Galaxy Alpha přitom nemá být novou vlajkovou lodí, ale místo toho nabídne v kovovém těle kombinaci hardwaru, který patří do top modelů a do střední třídy, jako je 4,8" displej s nižším rozlišením 1 280 × 720 pixelů, interní paměť 32 GB bez možnosti rozšíření nebo snímač otisků prstů.

Aktualizováno 28. 7. 2014

Kovový prémiový Samsung Galaxy Alpha je za dveřmi. Poté, co se minulý týden objevily na internetu kvalitní živé fotografie chystaného modelu, dnes se objevily další informace, které potvrzují rozlišení 1 280 × 720 pixelů (720p) na úhlopříčce 4,8 palců.

Kromě toho uniklá vývojářská konsole potvrzuje název telefonu. Telefon bude uveden jako Galaxy Alpha místo Galaxy S5 Alpha, jak naznačovaly některé předchozí úniky.

Aktualizováno 24. 7. 2014

Po nějakém čase o sobě dává znovu vědět údajně plánovaný kovový Samsung řady Galaxy. Přes názvy Galaxy S5 Prime a Galaxy F jsme se nyní dostali k názvu Galaxy Alpha. Jaký bude nakonec finální, není v tuto chvíli jisté. V každém případě nová fotografie odhaluje, že chystaný model bude o něco menší než současný Galaxy S5. Spekuluje se o 4,7palcovém HD nebo FullHD displeji. Procesor bude údajně Snapdragon 800 nebo Exynos 5 Octa. Samozřejmostí pak bude podpora LTE-A. Stejně tak by se měla objevit čtečka otisků prstů nebo 32GB interní paměť. Zdá se také, že i Samsung už nabídne nano SIM kartu.

Samsung Galaxy Alpha

Aktualizováno 7. 7. 2014

Po víkendu zde máme další „živou fotografii“, na které je údajně zachycen chystaný Samsung Galaxy F. Opět je však snímek poměrně dosti nekvalitní, ale základní designové linie jsou patrné. Jihokorejský výrobce se do žádných větších experimentů zřejmě nepustí.

Aktualizováno 4. 7. 2014

Na nově zveřejněné fotografii se můžeme podívat zblízka na kovový rámeček a prostor nad displejem. Jedná se bohužel o jediný snímek a na další odhalení si budeme muset počkat. Opět připomínáme, abyste nebrali fotografii úplně směrodatně, jelikož se nemusí jednat o skutečný design Galaxy F.

Fotografie je sice nekvalitní, ale přesto je na ní dobře vidět kovový rámeček

Aktualizováno 27. 6. 2014

Znovu je slyšet o Samsungu Galaxy F a opět ve zlaté barvě, kdy uniká snímek z čelní strany a znovu jej má na svědomí Evleaks.

Aktualizováno 15.6.2014

Úniky ohledně Galax F neberou konce. Níže si můžete prohlédnout zlatou barevnou variantu. Ta má stejnou povrchovou úpravu jako dříve uniklá stříbrná. Podle všeho by se měla jmenovat „perfect gold“. Odhalení tohoto obrázku však patří mezi čisté spekulace – povšimněte si data na displeji, 12. září připadá letos na pátek, takže foto může být pouhý podvrh. Jak se vám taková (případná) zlatá varianta líbí?

Samsung Galaxy F - Perfect Gold
Samsung Galaxy F – Perfect Gold.

Aktualizováno 9.6.2014

Na Samsung Galaxy F se čeká s velkým zájmem. Ať už je to QHD displej, nebo možné použití Snapdragonu 805, mělo by se jednat o brzkého nástupce Galaxy S5. Na nových obrázcích, které Galaxy F údajně zobrazují, si můžete prohlédnout design telefonu, který se nijak neodlišuje od zajetých standardů Samsungu, a to i po změně hlavního designera. Nelze však v tuto chvíli říct, jestli jsou obrázky věrohodné, tak je potřeba je brát trochu s nadhledem.

Nové fotografie údajného Samsungu Galaxy F

Aktualizováno 4. 6. 2014

O tajném Samsungu, který by měl stanout nad aktuálním modelem Galaxy S5 jsme delší dobu neslyšeli. Nyní však @evleaks zveřejnil obrázek, na kterém je údajně zachycen Samsung Galaxy F. A právě toto označení by prý model Prime, jak se mu doposud říká, mohl označovat. Mohlo by jít o počáteční písmeno slova Fashion, což by potvrzovalo, že nový model by měl být luxusním zástupcem nejen se špičkovou výbavou, ale také vyrobený z prémiových materiálů.

Samsung Galaxy F
Samsung Galaxy F

Původní informace z 19. 5. 2014

Jihokorejský Samsung se letos stal terčem kritiky za svůj značně obyčejný a plastový model Galaxy S5. Únorovým představením se nepotvrdily zvěsti o tom, že výrobce použije hodnotnější materiály. Tento fakt nicméně zapříčinil následující spekulace, které hlásají, že Samsung přeci jen umí více a hlavní trumf si schovává do pozdějšího období roku 2014, kdy by měl představit model, jenž je prozatím označovaný jako Galaxy S5 Prime.

Údajná podoba Samsungu Galaxy S5 Prime

Říci nyní, jak bude vypadat či jakou bude mít výbavu, se rovná věštění z křišťálové koule. Případně se můžeme přiklonit k mnoha odlišným spekulacím. První věcí je vzhled a materiály, ze kterých bude poskládán. Design by se měl do značné míry shodovat se současným modelem, alespoň pokud vycházíme z uniklých fotografií. V případě materiálů bychom se měli dočkat kovu, ale důkazy pro to zatím nejsou. A upřímně z uniklých fotografií se nezdá, že by Samsung zvolil cestu celokovového telefonu.

Podobně nejasná situace panuje také kolem výbavy a to zejména okolo kvality displeje a typu použitého procesoru. Displej by měl mít úhlopříčku 5,2 palce a rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů. Nedávno uniklé video, ve kterém je údajně S5 Prime a kde si můžeme informace vyčíst z aplikace CPU-Z, se však v případě displeje objevuje rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů. Stejně tak ale mate procesor, který aplikace vyhodnotila jako Snapdragon 801 s taktem 2,46 GHz. Galaxy S5 Primě by se totiž měl, dle očekávání, pochlubit novějším Snapdragonem 805. A do třetice paměť RAM, jenž by měla vystoupat na 3 GB, nicméně ve videu si můžeme všimnout 2 GB.

Prozatím tedy máme k dispozici několik fotografií a dvě krátká videa. K tomu si připočtěme několik mnohdy protichůdných informací. Výsledkem je, že Samsung zřejmě něco chystá. Minimálně je tu model s označením SM-G906A, který nemá oficiální název. Všechny spekulace by mohly skončit 12. června, kdy Samsung chystá tiskovku v New Yorku, a kde by nový model mohl být představen

Zdroje: phonearena.com, pocketnow.com, gsmarena.com, gsmarena.com, evleaks.at, sammobile.com, sammobile.com, tecmundo.com

Diskuze ke článku
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
Hnusnější telefon jsem neviděl :D Samsung good job :D
stroodl
Nu coz, misto napodobeniny naplasti bude napodobenina brouseneho hliniku. A protoze brouseny hlinik>naplast, musi rovnice platit i pro jejich napodobeniny. Tolik slozite vypocty jihokorejskych inzenyru. Trocha toho leskleho plastu navic a todooo, dalsi Samsung je na svete:)
Michal
tohle je příklad "geniálního" marketingu. prodají několik miliónů modelů S5 a později vydají S5 Prime? celkem mě zajímá, co si o tomhle pomyslí stávající majitelé S5, za kterou dali +- 18,5k. pokud budou lidé blázni a svůj "top" model po pár měsících vymění a půjdou znovu do nového modelu S5, tak prosím, ale silně pochybuji, že to bude mít strhující prodejní úspěchy.. to ať už si kov raději nechají pro S6.
Lukáš
Jsem rád že do tohoto hnusného telefonu nepujdu a pujdu do suproveho LG G3 :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze