Prodeje smartphonů: Samsung slábne, TOP 5 se vyrovnává

16

Server IDC již tradičně uveřejnil výsledky prodejů smartphonů za poslední čtvrtletí a překvapivě v něm Samsung oproti minulému roku ztrácí značný podíl na trhu. Na druhou stranu si většina ostatních výrobců polepšila, a Samsung je tak jeden z mála, který oproti loňsku na síle ztratil.

Samsung nemusí být zrovna milovanou značkou mnoha uživatelů smartphonů, ale rozhodně se nedá tomuto výrobci upřít vysoký podíl na celkových prodejích. V nejnovějším srovnání však Samsung na globálním podílu ztrácí a z loňských 32,3 % klesl na 25,2 %. Došlo také k poklesu celkových prodejů – ty se snížily ze 77,3 milionů na 74,3 milionů prodaných kusů.

V TOP 5 se ještě usadili následující výrobci: Apple, který meziročně ztratil 1,1 % podílu, Huawei, který zaznamenal vysoký nárůst ze 4,3 % na 6,9 % a Lenovo, které zvýšilo svůj podíl na 5,4 % oproti loňským 4,7 %. Nejlepších pět uzavírá LG, které si překvapivě pohoršilo o 0,1 % na celkovém podílu i přes to, že uvedlo na trh svůj model LG G3. Ostatní výrobci si dohromady připsali 45,8 %, oproti 40,6 % z loňska.

Zdroje: idc.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Lolo
Schvalne Samsung nic nekupuji ani nebudu. Nemam tu firmu rad, leze do riti Googlu
Radim
jak je to s tím Lenovo do ČR bude, nebude?
doro
Vy troubove Samsung je nejlepsi firma co dela mobili a hlavne nei mrtva jako hnusna nokia ktera uz neni a sla do kelu :DDDD A Sasmung Galaxy S5 je nejlepsi mobil na svete lidi
doro
tahni ti hloupej slovaku na Sk a tady nevopruzuj jasni

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze