Samsung začíná uvolňovat Android 4.3 pro Galaxy Note II

14

Majitelé loňského krále tabletofonů, Samsungu Galaxy Note II, se mohou radovat. Výrobci spouští aktualizační proces, který přinese novější verzi operačního systému Android. Konkrétně půjde o verzi 4.3 Jelly Bean. Jaké novinky přináší?

Samsung Galaxy Note II byl světu představen v září 2012, tehdy s Androidem 4.1 Jelly Bean. Za celý rok nedostal žádnou větší aktualizaci a až doposud tedy majitelé spoléhají při práci na první Jelly Bean. Samsung se totiž v případě modelů Note II a Galaxy S III rozhodl přeskočit Android 4.2 a připravovat rovnou 4.3 Jelly Bean.

TIP! Recenze Samsung Galaxy Note II – Obr nejen velikostí

Samsung Galaxy Note II

V této souvislosti si jistě vybavíte nedávnou zpackanou aktualizaci pro Galaxy S III, kterou byl Samsung nucen pozastavit. Více se o ní dočtete v našem dřívějším článku .Panovaly proto také jisté obavy, jestli se podobný „úspěch“ bude opakovat i u Notu II. Naštěstí se zdá, že tentokrát to Samsungu klapne lépe. První ohlasy hlásí rychlý a především stabilní systém. Můžeme se proto rovnou podívat na to, jaké novinky na vás s aktualizací čekají.

Android 4.3 na Samsungu Galaxy Note II

V prvé řadě je Galaxy Note II kompatibilní s hodinkami Galaxy Gear. Přibyl režim TRIM, který zrychluje celé zařízení. Zlepšena byla práce telefonu s pamětí RAM (po zapnutí zbývá přes 1 GB RAM), vzhled prostředí koresponduje s letošními modely Galaxy S4 a Note 3, inovována byla také klávesnice. Na druhou stranu stejně jako u Galaxy S4 mizí alfanumerická klávesnice. Na Notu II již také budete moci využít widgety na odemykací obrazovce, které Android přináší od verze 4.2. Nově bude možné aplikace přesouvat na paměťovou kartu. Dílčích vylepšení se dočkaly aplikace Nastavení, nově členěno do čtyř záložek, Kontakty, Galerie či Hudební přehrávač.

Samotná aktualizace prozatím není v Evropě dostupná. Jakmile se dostane také na české kousky Galaxy Note II, budeme vás samozřejmě informovat.

Technické parametry Samsung Galaxy Note II

Kompletní specifikace
Konstrukce151,1 × 80,5 × 9,4 mm, 180 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4 Quad, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB / 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:28 hodin
Dostupnostříjen 2012,

Zdroje: sammobile.com

Diskuze ke článku
Naarik
Ja už ji chci!!! ;)
pavel
Může mi někdo vysvětlit jaký smysl má zmizení alfanumerické klávesnice???
P.S.
Já už to ani nechci, když tam není air command a další vychytávky z Notu 3. Ať si to strčej kam chtěj, půjdu do Dr.Ketan's Custom ROM.
idy
Mám Note 2, stál 17tis. a nemá plnohodnotné aktualizace?! Samsung to nedělá dobře a pokud nezlepší aktualizace svých zařízení, tak si další telefon od něj nepořídím. Nebudu přeci mít high end mobil s top HW ale bez novinek, které jsou na nových modelech...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze