Samsungy Galaxy S4 a Note II se dočkají Androidu 5.0

18

Důležitým aspektem ve výběru mobilního telefonu může být budoucí podpora ze strany výrobce. Proto jsou někteří ochotni si připlatit, aby měli jistou novou verzi operačního systému. Doposud se aktualizacemi i starších modelů pyšnila hlavně řada Nexus. Avšak Samsung se také rozhodl nezahálet a nového Androidu 5.0 se mají dočkat také starší modely Galaxy Note II a Galaxy S4.

Je pochopitelné, že se velcí výrobci snaží pečovat o své zákazníky a přinášet jim aktualizace softwaru, díky kterým si mohou vychutnávat více možností či nové funkce. Tato podpora se však týká především vlajkových modelů, které navíc musejí být relativně nové. Zdá se však, že druhý fakt už pomalu přestává platit, jelikož podle finské pobočky oficiálních stránek Samsungu se nového Androidu dočkají i více než dva roky staré modely.

TIP! Samsung Galaxy S5 dostává Android 5.0 Lollipop
Aktualizace řady Galaxy Note

Samsung Galaxy Note II, který už je na trhu dva roky a tři měsíce, figuruje v tabulce aktualizací, hned vedle Notu 3 a Notu 4. Jak je patrné z obrázku, první generace se updatu nedočká. Stejně tak potěší výrobce i majitele někdejší vlajkové lodě Galaxy S4. Jediné, co chybí, je termín. Prozatím totiž není známo, kdy Samsung začne update šířit mezi zákazníky. Podle všeho by to však nemělo trvat příliš dlouho a majitelé by se měli dočkat v prvním čtvrtletí roku 2015.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com, samsung.com

Diskuze ke článku
Výborne
Samsung potešil. Týmto si ma udrží ako klienta na note5
Pepan
Podle mě je to spíš nutnost než nějaké milosrdenství, nedokážu si představit co by se strhlo za reakci kdyby S4 nedostal Lollipop...
Tomáš
Doufám, že i S III Neo dostane Lollipop...
Redmarx
Mam S4, nijak s radosti tuto zpravu nevitam, ne ze by me to nejak rozcilovalo, proste jen aktualizaci neprovedu. Lollipop se Googlu moc nepovedl, nevidim tam vubec zadne zlepseni, naopak u novych stroju je to diky pouzitemu sifrovani vylozene pruser.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze