Aktualizaci na Android 4.3 u Galaxy S III zastavena (aktualizováno)

78

Jeden z nejúspěšnějších telefonů v novodobé historii, vlajková loď jihokorejského výrobce za loňský rok. Tím vším se může pyšnit Samsung Galaxy S III. Dle očekávání pro něj výrobce připravil aktualizaci na Android 4.3. Bohužel se zdá, že nový software poctivě neodladil a po negativních ohlasech aktualizaci pozastavil. Tuto informaci následně potvrdilo české zastoupení.

Aktualizováno 14. 11. 2013 15:50 - vyjádření Samsungu

K celé situaci ohledně pozastavení aktualizace se na náš dotaz vyjádřilo české zastoupení Samsungu, za které odpovídal Jiří Janeček: „Právě zkoumáme podněty od zákazníků po upgradu na Android 4.3 u GALAXY SIII, proto bylo skutečně pozastaveno uvolňování dalších SW aktualizací. Jakmile to bude možné, budou aktualizace pokračovat tak, abychom zákazníkům zajistili tu nejlepší uživatelskou zkušenost.“

Původní informace

Dle původních informací se měla aktualizace na Android 4.3 Jelly Bean objevit již v říjnu. To se Samsungu splnit nepovedlo, nicméně dlouhé zpoždění se nekonalo. V Irsku byla aktualizace spuštěna 4. listopadu. Po sedmi dnech se novější Android objevil také na českých kusech Galaxy S III a zdálo se, že budou všichni spokojeni. Záhy se však ukázalo, že nový software je plný chyb, což nám potvrzovali i sami čtenáři v diskuzích.

TIP! Samsung Galaxy S III: přehled novinek v Androidu 4.3

Oblíbený Galaxy S III výrobce pokazil špatným softwarem

Velkým problémem je například zamrzání telefonu, které někdy vyžaduje až vyjmutí baterie, neúměrně dlouho trvá odemčení telefonu, kdy si na rozsvícení displeje počkáte mnohdy až 10 vteřin. Ideální stav nevykazovala ani Wi-Fi, které se samovolně odpojovala a uživatelé si stěžují rovněž na nezvykle rychlé vybíjení telefonu oproti starší verzi Androidu 4.1, na kterém modely Galaxy S III doposud běžely.

Nyní se zdá, že Samsung celé aktualizaci vystavil stopku. Ke zjištění dospěli uživatelé, kteří prozatím neaktualizovali, případně ti, kteří se vrátili na starší verzi, neboť jim již není nabízena aktualizace na novější verzi. Bohužel se jihokorejský výrobce nijak nevyjádřil k problémům v nové verzi, ani k případnému kroku, který vedl k zastavení aktualizace. Nemilá zpráva navíc nepotkala jen majitele Samsungu Galaxy S III.

Přípravy Androidu 4.3 pro Samsung Galaxy Note II jsou ohroženy

Záhy po něm měl totiž nový Android 4.3 Jelly Bean dorazit také na Samsung Galaxy Note II. Nyní se může stát, že Samsung vydání aktualizace odloží, aby se vyhnul případným dalším problémům, a bude se nejprve soustředit na vychytání chyb objevených na Galaxy S III. Každopádně jde o velmi nemilou věc. Výrobce selhal v přípravě softwaru pro dva velmi důležité modely. Pokud jste aktualizovali, setkali jste se také s výše psanými problémy? Dejte nám vědět do diskuze pod článkem.

Zdroje: androidheadlines.com, phonesreview.co

Diskuze ke článku
Šimon
Ano, vyse uvedene problemy mam i ja. Aktualizace se mi nabidla jiz v sobotu rano. Pak jsem ale horce litoval. Nektere bugy se mi podarilo eliminovat tovarnim nastavenim, dalsi bugy hard resetem. Nicmene porad zustava enormni vybijeni baterie, to ze budik nebudi. Silena, opravdu silena prodleva rozsviceni displeje. Obcasny restart telefonu. Pri prichozim hovoru se displej nerozsviti hned, ale az po nekolika vterinach, pokud ovsem vubec. Ac jsem Samsung doposud velice vychvaloval, tohle se nepovedlo. Chapu, ze kazdy update ma mouchy. Ale tenhle update pro S III rozhodne nemel byt vypusten do sveta. Skoro mi prijde, jako by ho ani nikdo netestoval. Takovych zakladnich bugu, ktere de facto znemoznuji telefon normalne pouzivat, je tam spousty. U telefonu teto cenove kategorie by se to rozhodne stat nemelo. Ted jsem extremne zvedavy co s tim Samsung udela a hlavne kdy!
Martin Šustrík
Martin Šustrík
A presne z tohto dôvodu aktualizáciám softwaru neverím. Mám síce len Android vo verzii 4.0.3 ICS čo už je dosť staré ale všetko beží ako má, telefón funguje bez problémov a ja som tiež spokojný. :)
jiri
souhlasim, pokud to neni vyloze nutne, tak bych to nedelal. pred nejakou dobou jsem pritlkyni aktualizoval xperii ray a ted toho lituji, daleko horsi a pomalejsi...
Lukas
taky tak... mam 4.1.2 a naprosta spokojenost a rozhodne neplanuju menit neco co funguje naprosto dokonale :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze