Samsung Galaxy S5 LTE-A: nový král pro Koreu

29

Tak dlouho se čekalo na Snapdragon 805, až si ho nechali Korejci pro sebe. Tak by se dal popsat nový Samsung Galaxy S5 LTE-A, který se stává pomyslným králem výkonu mezi mobilními telefony. Doplněný 5,1" QHD displejem a 3 GB RAM je bezkonkurenčním trhačem asfaltu. Bohužel, zatím si ho užijí pouze Korejci a není jisté, jestli se dostane na další trhy.

Již delší dobu se spekulovalo o novém Samsungu Galaxy F, nebo také Prime, a Samsung si nyní nechal premiéru nové vlajkové lodi pro svůj domovský trh. Novinka nese název Samsung Galaxy S5 LTE-A a nabídne naprosto nekompromisní vybavu. Bohužel korejsky neumíme a oficiální tisková zpráva byla zatím přeložena pouze stylem překladače Google, budeme si tak muset ještě počkat na pořádný překlad. To však nebrání v tom, abychom neporozuměli výbavě telefonu, která přichází z říše snů a nechává za sebou i nedávno představené LG G3.

Samsung Galaxy S5 LTE-A

Začněme designem. Ten se podle snímků a tiskové zprávy od Galaxy S5 nebude nijak výrazně lišit a nabídne stejné provedení s měkčenými děrovanými zády a velkým 5,1" displejem na předku zařízení. Jinak by telefonu neměla chybět čtečka otisků prstů, monitor srdečního tepu a dokonce i certifikace IP67 pro širší ochranu před prachem a vodou. Výše zmiňovaný displej je Super AMOLED s rozlišením WQHD a stojí tak po boku Oppo N7 a LG G3.

Nový Samsung Galaxy S5 LTE-A

Pravé hody začínají však pod kapotou. Zde nedošlo k prakticky žádným kompromisům a Galaxy S5 LTE-A dostal to nejlepší, co se na poli telefonů pohybuje. Podpora sítí LTE-A je v této kategorii samozřejmostí, stejně tak i nejnovější verze systému Android. Výkon přitom obstarává zbrusu nový Snapdragon 805, který běží na frekvenci 2,5 GHz a sekundují mu 3 GB LPDD3 RAM. O kvalitní snímky se postará zadní 16megapixelový a přední 2megapixelový fotoaparát. Telefon by však měla napájet stejná 2 800mAh baterie z Galaxy S5 a proto jsme zvědavi, jak dlouho telefon vydrží na jedno nabití.

Původní parametry se potvrdily jako pravdivé

Bohužel, stejně jako všechny pohádky jednou končí, tak i tato pro nás musí skončit a to zatím smutně. Telefon je určen primárně pro korejský trh a nedá se v tuto chvíli říct, jestli se ho dočkáme i v mezinárodní variantě. Také nelze s jistotou říct, jestli je toto onen dříve zmiňovaný Galaxy F, nebo jestli právě ten bude mezinárodní verzí tohoto nového zařízení. Za nové Galaxy S5 LTE-A však Korejci zaplatí velmi mastnou cenu 919 dolarů, tedy přibližně 18 650 Kč. Telefon bude také dostupný v různých barvách a to v „uhlově černé“, „mihotavě bílé“, „elektricky modré“, „mědnatě zlaté“, „sladce růžové“ a „kouzelně červené“.

Technické parametry Samsung Galaxy S5 LTE-A

Kompletní specifikace
Konstrukce142 × 72,4 × 8,1 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejSuper AMOLED, 5,08" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetCPU: 4×2,5 GHz
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2014, 18 650 Kč

Zdroje: pocketnow.com, droid-life.com

Diskuze ke článku
Jirka
Stejná baterie jako v obyčejné S5? Ti Korejci jsou nepoučitelní...
Robin K.
.. a já osel koupil nedávno S5, tak to zase bude prodej se ztrátou :/
Tomáš Pech
Hm, tak to opravdu lituji majitele současné S5, kteří si nepočkali.... No než se to dostane do Evropy, cena původní S5 padne na 13k a LTE začnou provávat zase za 18,5k :)
milda
Zase míion derivací jednoho a toho samého, lidi nekupujte to už proboha

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze