Samsung Galaxy S5 LTE-A pro Evropu prý nebude mít QHD displej

10

Samsung před nedávnem představil svůj vylepšený vlajkový model, který dostal modernější procesor, kvalitnější displej a podporu pro rychlejší sítě LTE. Prodává se zatím jen v Jižní Koreji. Namířeno však údajně má i do Evropy, nicméně v lehce okleštěné verzi.

Samsung Galaxy S5 LTE-A upoutal nejen rychlými datovými přenosy, ale také moderním procesorem Snapdragon 805, 3 GB RAM nebo grafickou akcelerací Adreno 420. Také 5,2palcový displej oslnil nasazením QHD rozlišení. Novinka se však zabydlela jen v Jižní Koreji. Nyní se zdá, že se dočkáme i my v Evropě. Jak ukazují výsledky benchmarku GFXBench, budeme se bohužel muset spokojit se slabší výbavou.

Čtěte: Samsung Galaxy S5 LTE-A: nový král pro Koreu

Samsung Galaxy S5 LTE-A – oficiální fotografie

Údajně připravovaná evropská verze Samsung Galaxy S5 LTE-A nese označení SM-G901. O rychlá data se obávat nemusíte, zůstanou zachována. Stejně tak čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 805. Operační paměť RAM už však klesne na 2 GB a v případě displeje se na úhlopříčce 5,2 palce budeme muset spokojit „jen“ s FullHD rozlišením. Na druhou stranu je vše zlé k něčemu dobré. Výkonný procesor nebude muset operovat s obřím rozlišením a mohl bychom se dočkat ještě většího výkonu.

Zdroje: sammobile.com

Diskuze ke článku
Marduch
Tak zrovna u S5-ky bych QHD dost přivítal. Bijte mě, ale třeba na rozdíl od M8 jsou u S5-ky pixely ze vzdálenosti 40 cm docela lehce viditelný, protože PENTILE.
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
Sice Samsung už nemusím, ale kdybych si měl kupovat S5 LTE-A a nemít tam QHD displej a jinde by byl tak bych byl trošku vytočený. :D
Lukáš
Mám LG G3 a příště jdu zase do samsungu G3 se strašně přehřívá a polovinu RAMky zabírá systém. LG už nechci raději zůstanu u Samsungu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze