PureView fotoaparát bude i v Nokiích Lumia s Windows Phone

Určitě si pamatujete oznámený model 808 PureView finského výrobce Nokia, který všechny uhranul na výstavě MWC v Barceloně. Podle nejnovějších indicií se však neobyčejných fotografií nedočkáme jen díky němu. Technologie PureView by se totiž v brzké době měla objevit i na systému Windows Phone a řadě Lumia.

To prozradila samotná Jo Harlow, Senior Vice President pro marketing mobilních telefonů Nokia, která dodala, že se v blízké budoucnosti dočkáme modelů řady Nokia Lumia s touto novinkou. Bohužel výrobce zatím nechce odhalit přesnější informace, PureView ale plánuje rozšířit na mnohem větší paletu přístrojů. Nokia navíc hodlá prozkoumat rozličné aspekty kvalitního fotoaparátu, včetně senzoru, optiky i dalších maličkostí, které pak poskládá dohromady různými způsoby.

Nokia 808 PureView.

Otázkou tak zůstává, proč nepřinesla společnosti technologii PureView na operační systém Windows Phone hned ze začátku? Vezmeme-li v úvahu, že Nokia chce Windows Phone používat jako svou primární platformu, nebude přechod mezi Symbianem a Windows Phone zřejmě tak rychlý a jednoduchý, jak se může zdát. Vždyť samotná technologie PureView vyvíjela celých 5 let a ve finální fázi se vše integrovalo právě do Symbianu.

TIP! Více se o modelu 808 PureView dozvíte z našeho preview.

Na druhou stranu je možné, že Nokia tento krok plánovala již nějakou dobu a má již položené základy na přechod mezi systémy. Podle výše uvedených tvrzení by to nemělo trvat dlouho a mohli bychom se dočkat i špičkového fotomobilu právě se systémem Windows Phone. Jisti si však nebudeme do té doby, než novou Lumii s PureView vyzkoušíme sami. A co vy? Těšíte se na PureView ve Windows Phone?

Zdroje: mynokiablog.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze