První MeeGo telefon a tablet na světě: podívejte se

3

Intel na své tiskové konferenci v Rusku ukázal partnerům první zařízení, běžící na novém operačním systému MeeGo, vyvíjeném společně s Nokií. Patrně se jedná o prototypy, ale velmi zajímavé.

Prvním zařízením je smartphone, označený jako Hi/Lo Vibrant. Pohání jej procesor Intel Atom a disponuje WVGA displejem a 5 Mpx fotoaparátem s LED přisvícením. Patrná je také kamera pro videohovory nad displejem.

TIP: podívejte se, jak bude vypadat systém MeeGo pro nové Nokie

První MeeGo telefon

Druhým prototypem, který byl na prezentaci k vidění, byl tablet, běžící opět na operačním systému MeeGo. Ohledně něj však nejsou známy žádné informace. Žádné další informace však z prezentace, zdá se, neunikly.

První MeeGo tablet a operační systém MeeGo ve verzi pro netbooky

Mějme stále na paměti, že Nokia několikrát zopakovala, že počítá s představením prvního MeeGo telefonu do konce letošního roku. Doufejme, že slib dodrží.

Zdroje: twitter.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Já hlavně doufám, že Nokia zůstane u ARM architektury a nenechá si do telefonů nacpat x86 Atomy od Intelu. Zatím to naštěstí vypadá, že se
MeeGo for Handset vyvíjí i pro N900, tedy pro i ARM procesory.
Rusnak-COBRA
jane, to je blbost... N900 nedostane update na MeeGo, to uz Nokia parkrat zduraznila. Nokiacke telefony s MeeGo OS budou bezet na ST-Ericsson platforme U8500 (a/nebo vyssi) s ARM architekturou a mali grafikami.

ja bych ale predpokladal, ze tohle by ste mel vedet jako clovek co se (zda se) tvari ze tomu rozumi.
Evidence
Pleteš se, již teď bylo MeGo uvolněno, ale pouze pro developery. Oficiální uvolnění přijde příští rok.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze