Potvrzeno: Windows Phone 8.1 budou zálohovat rozložení dlaždic

21

V průběhu konference Build 2014 se objevily další informace o chystaném updatu Windows Phone 8.1, které Joe Belfiore nezmínil v úvodní keynote. Dozvídáme se například, že WP 8.1 bude zálohovat mnohem více obsahu do OneDrive, třeba i rozložení dlaždic nebo data aplikací třetích stran. Brzy se dočkáme nové Facebook aplikace, ale chybí správce souborů.

Microsoft ve středu představil velký update Windows Phone 8.1, který přináší mnoho zajímavých funkcí. Největší novinkou je kromě očekávaného notifikačního centra zejména hlasová asistentka Cortana. Dočkali jsme se, ale i mnoha dalších změn, například nové klávesnice, kalendáře, aplikací Wi-Fi Sense a Battery Sense nebo lepšího provázání s velkými Windows 8. Více informací naleznete v našem souhrnném článku, novou aktualizací jsme zabývali samozřejmě také v nejnovějším díle našeho mobilecastu.

Zálohování rozložení dlaždic i data aplikací

V průběhu konference Build 2014 však Microsoft prezentoval i další novinky kolem Windows Phone 8.1, některé velmi zajímavé. Kromě tapety na dlaždice se totiž můžeme těšit na další novinky s nimi spojené. Windows Phone 8.1 totiž bude umět zálohovat rozložení dlaždic na OneDrive. Po zakoupení nového telefonu nebo resetu stávajícího se vám tak obnoví nejen nainstalované aplikace a nastavení, ale nově i kompletní rozložení domovské obrazovky. Stejně jako na Windows Phone 8.1 budou dlaždice dosud nestažených aplikací vyšeděné. Do OneDrive se budou rovněž automaticky zálohovat i nastavení většího počtu aplikací, později i aplikací třetích stran. Data zálohovaných aplikací vám navíc nebudou zabírat váš prostor v úložišti, do vaší kvóty se totiž jimi zabraný prostor počítat nebude.

Windows Phone 8.1

Vzhledem k univerzálním aplikacím, které by měly sdílet data mezi Windows Phone 8.1 a Windows 8.1 budou dokonce zálohovaná nastavení použitelná v obou systémech. Změníte- li tak například nějaká nastavení na telefonu, provede se to samé automaticky i v aplikaci pro Windows 8. Samozřejmě je ale nutné, aby tuto funkcionalitu aplikace podporovaly a bude chvíli trvat, než se takového multiplatformního zálohování dočkáme.

Nový Facebook a Spotify, žádný správce souborů

Dočkali jsme se také screenshotu podrobně odhalujícího nastavení režimu nerušit, takzvaných Quiet Hours. Je vidět, že si dal Microsoft opravdu záležet a nastavení jsou skutečně široká. Jeden z vývojářů rovněž odhalil, že Windows Phone 8.1 oproti předpokladům nemají správce souborů, ten možná dorazí až s Windows Phone 9. Dozvídáme se také, že Facebook brzy pro Windows Phone vypustí oficiální aplikaci, která by měla být mnohem lepší než ta současná od Microsoftu. Uživatelé Windows Phone se brzy dočkají také nové aplikace Spotify, která byla již uvedena pro iOS. A nejen to, jedná se o jednu z univerzálních aplikací, takže bude zároveň i pro Windows 8 a Windows RT.

Quiet Hours ve Windows Phone 8.1
Quiet Hours ve Windows Phone 8.1

Zdroje: twitter.com, readability.com, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Škoda toho správcu súborov, inak WP pokročilo o poriadny kus dopredu a dúfam, že s aktualizáciou si nebudú dávať na čas a príde aspoň niekedy počas leta.
Rendy
Už abych měl WP 8.1. na moji 920
JaroB
Konečne niečo zmysluplné sa deje na poli WP...lebo jediná iná platforma bude u mňa WP...mal som WP ale stále mi tam chýba veľmi veľa mnou denno denne používaných aplikácií...možno už nejaké pribudli za ten polrok čo už nemám WP...len pár pre zaujmavosť či náhodou neviete / Tatra banka-nie čítačka, scatter, wuala, automatické nahrávanie hovorov, prehliadač s prekladom, Whats ap, mbank, VUB banka alebo telekom/ to sú aplikácie čo denno denne aj viackrát používam...bez nich to nejde...

Viete o nejakých? DIK
mental.disease
"Po zakoupení nového telefonu nebo resetu stávajícího se vám tak obnoví nejen nainstalované aplikace a nastavení, ale nově i kompletní rozložení domovské obrazovky."
Tak to je velmi dobrá vlastnosť, niečo podobné androidu (natívne) stále chýba..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze