Patent odhalil originální tablet Nokia se zajímavou klávesnicí

4

Nokia plánuje vstoupit na trh tabletů už dlouhou dobu, čemuž nasvědčují mnohé úniky obrázků a informací. Nyní jsme zase blíže novému zařízení finského výrobce, jelikož na veřejnost unikl velmi zajímavý patent na dokovací klávesnici jménem „Apparatus Cover with Keyboard“.

Podle popisu se jedná o univerzální pohyblivý kryt integrovaný do tabletu, který může uživatel používat mnoha rozličnými způsoby podle potřeby a situace. Do krytu je schována také hardwarová klávesnice.

Patent byl registrován ještě v říjnu roku 2011 a od té doby jsme se o něm nedozvěděli nic nového. Vlastně je to poprvé, co něco takového vidíme. Bohužel není jasné, zda se jedná o pevnou součást tabletu (jako odklápěcí stojan v tabletech Surface), nebo půjde o dokovací klávesnici ve stylu rodiny Transformer. Nápad je to ale každopádně zajímavý.

Tablet od Nokie je údajně přípravách a spekuluje se, že by se v určité podobě měl objevit na nadcházejícím Nokia Worldu. Uniklé informace a patenty navíc poukazují na to, že výrobce na něčem pracuje už dlouhou dobu, takže by to už nemuselo dlouho trvat a dočkáme se oficiálního odhalení. Tablet z rodiny Lumia, který by sdílel její designové prvky, totiž zní velmi lákavě.

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
Markus
Jsem velice zvědav na tablet od Nokie, o kterém se nejdříve spekulovalo, pak se objevily některé patenty, tak doufám, že se zdrženlivost této společnosti vyplatí a jejich tablety půjdou na dračku. Inu, i já mám v plánu si zakoupit tablet od nokie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze