Opravdová vlajková loď? Tajná Xperia P2 s malými rámečky a silnou baterií

36

Vynořily se první informace o tajné Xperii P2 od Sony, což by mohl být vlajkový či jinak prémiový model japonského výrobce. Velkým lákadlem má být takřka bezrámečkový displej nebo opravdu silná baterie.

Japonské Sony v minulém týdnu představilo Xperii Z4, což je nový špičkově vybavený model, u kterého se však neví, zda se dostane také mimo japonský trh. Nyní se však objevily informace o neznámém modelu Xperia P2. Ačkoliv to název může evokovat, nejedná se o opožděného nástupce někdejší Xperie P. Spekulovaný model míří mnohem výše. Unikl také první obrázek, který může zachycovat podobu připravované novinky.

Sony Xperia P2
Sony Xperia P2 a vedle již známá Xperia Z4

Co zaujme na první pohled, jsou tenké až téměř žádné rámečky po stranách displeje a nad ním. Pod displejem už nezbytný prostor musí být a za povšimnutí stojí také průhledný proužek ve stylu Xperie S. Díky minimálním rámečkům může novinka nabídnout 5,2palcový IPS displej s FullHD rozlišením a přesto mít na výšku jen 137,3 milimetrů a šířku jen 67,2 milimetrů. Mimochodem je to méně, než u LG G2 (138,5 × 70,9 milimetrů). Tloušťka Xperie P2 se však vyhoupne na 10,9 milimetrů. Tato vyšší hodnota by však měla mít svůj jistě vítaný význam. Tím je baterie s údajnou kapacitou 4 240 mAh.

Sony Xperia P2

V další výbavě se má objevit procesor Snapdragon 810 spolu se 3 GB RAM a 32GB úložištěm. Paradoxně dojde k nasazení fotoaparátu s nižším rozlišením 12 megapixelů. Čelní kamerka pak nabídne 5,1 megapixelů. Bude zajímavé sledovat, zda se takto vybaveného a především takřka bezrámečkového modelu od Sony dočkáme.

Zdroje: cnbeta.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jan Truhlář
Jan Truhlář
Naposledy upraveno: 7. 1. 2016 23:44
David
Upřímně bylo by to ještě lepší kdyby to nemělo ten černý rámeček s názvem SONY to by ještě ušetřilo místo :/ :(
Zafata
A jeste lepsi kdyby to melo 4,2 palce :)
Copak jsem jediny clovek na svete co chce kompaktni mobilni telefon s max uhloprickou do 4,5 palcu s modernim HW ?
Rada, ze si mam koupit iPhone ne dekuji. iPhone 4s uz mam skoro 3 roky a odmitam davat za 5s dalsich 15 tisic.
jef
Škaredé je to jako noc, když tenké rámečky, tak všude stejně a ne, že všude nic a dole brada jako kráva. Takto tenké rámečky jsou stejně spíše kontraproduktivní a v praxi je to zlo. Na oko možná hezké, i když pro mě ani to ne. Spíš čekám jakého nástupce bude mít Z3c, s ním jsem velice spokojen a stačilo by vychytat pár much a jednalo by se o kompaktní pecku, tyhle pět a více palcové placky, to je hrozné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze