Novinky ve Windows 10 pro telefony: Lumia Camera pro všechny

20

Verze Windows 10 pro smartphony se může těšit na pořádnou porci novinek, které nenechají doslova kámen na kameni. Nového vzhledu a více možností nastavení se dočká například klávesnice nebo virtuální asistentka Cortana. Majitele jiných smartphonů než Lumia zase potěší, že fotografická aplikace Lumia Camera už bude pro všechny.

Dosavadní klávesnici ve Windows Phone bylo často vytýkáno, že není příliš uživatelsky ergonomická, zejména na tabletofonech. To se však má změnit. Nejen, že bude možné upravovat velikost klávesnice, ale bude ji možní i přesouvat po ploše. Na první pohled však zaujme hlavně modrý bod v levé části, jenž připomíná trackpoint, který nabídlo ve svých noteboocích IBM, nebo malý joystick.

Klávesnice s joystickem ve Windows 10

Jeho funkce má být dvojí. Při podržení s ním budete posunovat klávesnici po obrazovce. Jinak poslouží k pohybu kurzoru. Už žádné ťukání naslepo, když se chcete vrátit na konkrétní místo v textu.

Cortana ve Windows 10

Změn ve vzhledu se dočká i virtuální asistentka Cortana, které nemusí být zdaleka poslední. Její výhodou je, že není pevnou součástí systému, takže Microsoft může dynamicky měnit její vzhled a rozvržení na základě zpětné odezvy od uživatelů. V představené verzi se ikona Cortany nyní soustředí na místo v levém horním rohu. Ve finální verzi se to však může ještě změnit.

Další novinka se týká výchozí fotografické aplikace ve Windows 10. Tou nebude nikdo jiný než Lumia Camera, která je nyní součástí aktualizace Lumia Denim a která je v současnosti dostupná pouze pro smartphony od Microsoftu. Lumia Camera nabízí proti současné výchozí aplikaci ve Windows Phone 8.1 řadu pokročilých funkcí a podrobnějších možností nastavení.

Zdroje: wmpoweruser.com, windowscentral.com, pocketnow.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Michal
Lumia Camera by především potřebovala celkové zrychlení a HDR režim - minimálně pro modelovou řadu 7xx a výš.
Michal
Používáš PfD, nebo oficiální aktualizace? Případně, jakou máš distribuci?
Denym
#Njndenymfakyndenym
patr
Ten trackpoint by mohol pomoct ak by fungoval.
Ja mam problem sa prstom trafit na presne miesto ak som spravil chybu. Aj pomocou toho posuvnika.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze