Nové LG Watch Urbane: elegantnější alternativa G Watch R oficiálně

LG představilo těsně před konáním veletrhu MWC v Barceloně už svoje třetí chytré hodinky se systémem Android Wear. Základem jsou předchozí G Watch R, ale LG je zabalilo do mnohem elegantnějšího designu. Stále ale nabídnou zajímavý kulatý displej, senzor tepu nebo voděodolné kovové tělo.

Většina výrobců se již pečlivě chystá na veletrh Barceloně, který odstartuje zhruba za dva týdny, LG se však rozhodlo nečekat a představilo nám tak dnes svoji už třetí verzi chytrých hodinek. Ty nesou označení LG Watch Urbane a aspirují na to stát se jedněmi z těch nejluxusnějších.

LG Watch Urbane

Design

Hodinky se opět chlubí kulatým ciferníkem, díky kterému se mnohem více přibližují klasickým hodinkám. Elegantnímu dojmu napomáhá ciferník, který bude vyveden ve dvou barevných provedeních, a to ve zlaté a stříbrné variantě. Navíc má ciferník tenčí okraje než právě LG Watch R, ty působily na mnoho uživatelů neestetickým dojmem. Dojem exkluzivity navodí i vyměnitelný 22milimetrový pásek, v balení totiž nalezneme řemínek z prošívané kůže. Žádný plast, žádný kov, LG tentokrát vsadilo na kůži. Celkové rozměry hodinek se zastavily na hodnotě 45,5 × 52,2 × 10,9 milimetrů.

Displej a výkon

Kruhový OLED ciferník nabídne úhlopříčku 1,3 palců, rozlišení se ustálilo na hodnotě 320 × 320 pixelů. O výkonnostní složku se v LG Watch Urbane stará Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, tomu sekunduje 512 MB operační paměti RAM. Integrovanou paměť 4 GB bohužel nijak více nerozšíříte. Jako operační systém je zde opět Android Wear. Samotné specifikace naznačují, že funkcemi je novinka velmi blízko LG Watch R a změny se tu udály tak veskrze po designové stránce. Pokračujme ale dále, ve výbavě nalezneme také množství senzorů, jako je gyroskop, kompas, barometr a monitor tepové frekvence.

Závěr a dostupnost

Díky certifikaci IP67 jsou hodinky i částečně odolné vůči vodě a prachu, což se jistě hodí za každé příležitosti. Dodáme, že baterie nabídne kapacitu 410 mAh. Další funkce a hlavně cenu se dozvíme až na nadcházejícím MWC 2015 v Barceloně, kterého se naše redakce bude samozřejmě účastnit. Do té doby si budeme muset počkat.

Technické parametry LG Watch Urbane

Kompletní specifikace
Konstrukce45,5 × 52,2 × 10,9 mm, 66 g, odolnost: IP67
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,3" (320 × 320 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8212, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor410 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
DostupnostQ1 2015, 7 990 Kč
Diskuze ke článku
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Vypadají dobře, budou drahé a výdrž zase nikde kvůli Snapdragonu 400. Čekal bych, že s hardwarem už něco udělají.
Ascension
Takže na MWC nebudou lg g watch R2 nebo budou co myslíte. Jinak jsou pěkné a cena odhad 10k
Ajajaj
No neviem neviem,pre mna vyzeraju trosku gycovito.... Mne sa najviac pacia Moto 360ky,sice su dole odseknute ale displej maju az po okraj. No ak cena bude +/- rovnaka ako LG G Watch R,tak dam radsej prednost tymto.
UNI
Ja uz cekam az vam Apple ukaze jak se delaji poradne smartwatch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze