Nokia Mapy 2.0 také pro Nokia Belle: co nového přináší?

12

Nokia potvrzuje svůj záměr nabízet plnohodnotnou navigaci a mapy v podobě Nokia Maps Suite ve vylepšené verzi 2.0 i pro platformu Symbian/Nokia Belle. Od dnešního dne si aktualizovanou aplikaci můžete stáhnout v Nokia Obchodě.

Tip! Nokia Mapy a navigace pro Windows Phone v nové verzi: co je nového?

Zásadní novinkou je widget pojmenovaný »Místa nedaleko«. Přímo na ploše uvidíte výřez z mapy a na něm vaši aktuální polohu a seznam míst, která jsou ve vašem okolí. Jedná se například o restaurace, bankomaty, čerpací stanice apod. Druhou novinkou, kterou již znají majitelé telefonů řady Lumia, je aplikace pojmenovaná Veřejná doprava. Tato aplikace dokáže najít spojení za využití prostředků městské hromadné dopravy. Aplikace vám najde spojení autobusem, tramvají i metrem, popíše přestupy a odhadne čas celé cesty. Zatím je v aplikaci 88 měst včetně Prahy. Počet podporovaných měst roste a brzy jich budepřes 420.

Nové Nokia Mapy 2.0 si můžou stáhnout všichni majitelé telefonů s aktualizací Belle

Čtěte také - Update Nokia Belle ke stažení: přinášíme návod, jak aktualizovat

Samotné Nokia Mapy pokrývají více než 190 zemí celého světa a v databázi najdete přes 75 miliónů bodů zájmů, takže najití nejbližšího parkoviště nebo restaurace je relativně hračka. Nová verze přináší především rychlejší reakce aplikace. Vylepšení se dočkala i aplikace Autem, což je plnohodnotná hlasová turn-by-turn navigace, fungující na celém světě zdarma. Jednoduše lze naplánovat více průjezdních bodů, zvolit si můžete mezi rychlou, optimální nebo krátkou trasou. Aplikaci lze používat v režimu „na šířku“ i na „na výšku“.

Takto vypadá aplikace Nokia Mapy Suite 2.0 přímo na telefonu

Součástí balíku Nokia Maps Suite je také aplikace Počasí, která zobrazuje aktuální počasí ve vašem místě včetně předpovědi na několik dalších dní. Vyhledávat můžete počasí prakticky po celém světě. Jak je u navigací v telefonech Nokia zvykem, nechybí ani množství průvodců po světových městech. S pomocí průvodce najdete vyhlášenou restauraci, zarezervujete si hotel nebo si přečtete informace o historii zajímavého místa. Hodit se tedy bude všem lidem, kteří rádi a často cestují.

Navigaci Nokia Autem využijete také v režimu na šířku

Aplikace Nokia Mapy Suite 2.0 je dostupná ke stažení v obchodě s aplikacemi Nokia Obchod

Zdroje: TZ Nokia

Diskuze ke článku
Pavel
na N700 to nejde aktualizovat v Nokia Obchod v položce Nokia Mapy 2.0 mám jenom možnost spustit a přitom mám v 3.08,fakt nechápu asi to prostě není na N700.Škoda se už s Nokií rozčilovat!!!
Jura
A zkoušel jsi aktualizovat přímo přes aplikaci Nokia mapy nebo přes PC suit?
Pavel
vsechno jsem zkousel a nic,tvari se to,jako bych uz mel novou verzi,kdyz mi to nikde nenabidne aktualizaci,ale bohuzel. Proste se neminim rozcilovat s timto systemem,pokud se novy fw,kde uz by snad mel byt zohledneny hw N700 nezlepsi,tak s Belle koncim a prechazim na Android.
Pavel
Ty jsi fakt lojza!! Pokud ti to nikde nenabidne aktualizovat verzi z 3.08 na v 3.09,tak s tim udelas pekny hovno-jestli ty jsi takovy borec nebo kouzelnik,ze by jsi to dokazal aktualizovat bez nejake nabidky,tak jsi king!!Moznost je v Nokia Beta Labs,ale otázka je co je to za verzi.
To ze to nejde aktualizovat je jedina chyba Nokie a ne snad zakaznika a vubec jak jsem psal tato N700 je s timto os spatne optimalizovana na to jaky ma hw!!! Uvidime co prinese Nokia Belle Feature Pack 1 pokud to bude stat za starou backoru,tak adios!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze