Nokia Mapy a navigace pro Windows Phone v nové verzi: co je nového?

4

Nokia aktualizovala svou navigační aplikaci Nokia Drive (v češtině Nokia Autem) na verzi 2.0. Ta konečně přináší možnost navigaci používat zcela off-line. Dočkali jsme se také dalších zajímavých novinek.

Navigace od Nokie byla vždy jednou z nejžádanějších fukcí telefonů tohoto výrobce. Oproti konkurenci nabízí zcela zdarma mapy celého světa a automobilovou hlasovou i pěší navigaci. Uživatelé na Symbianu, MeeGo i Series 40 si rovněž pochvalují bohaté funkce programu. Nokia Mapy i navigační Nokia Autem ve verzi pro Windows Phone však jsou oproti například verzi pro Symbian výrazně jednodušší a řadu funkcí vůbec neobsahují.

TIP: přečtěte si recenzi Nokie Lumia 800

Nokia Mapy a navigace Nokia Autem na Windows Phone

Navigace konečně zcela off-line

Nokia ale aplikaci, která je dostupná oficiálně pouze pro telefony Nokia a nikoliv další Windows Phone přístroje, postupně vylepšuje a s verzí 2.0 jsme se dočkali několika novinek. Tím nejdůležitějším je nyní možnost vyhledat, naplánovat a zadat trasu kompletně off-line, bez potřeby připojení k internetu jako dříve. Samotná navigace je po stažení mapových podkladů dané země a hlasových pokynů rovněž zcela off-line, jako v předchozích verzích. Další novinkou je upozorňování na rychlostní limity a zobrazení posledně použitých položek. V průběhu navigace je v informační oblasti zobrazeno také více údajů.

TIP: přečtěte si recenzi Nokie Lumia 710

Nokia Mapy rovněž aktualizovány

Nokia rovněž uvolnila novou verzi Nokia Map, které jsou nyní ve verzi 1.3. Novinkou je možnost ukládat si lokality jako oblíbené a dále s nimi pracovat. Praktickou funkcí je možnost si libovolnou lokalitu, zájmový bod nebo adresu umístit jako dlaždici na výchozí displej. Místa lze také sdílet kromě zpráv a e-mailu také na sociálních sítích. Zamrzí ale, že stále není možná synchronizace oblíbených položek s webovými Nokia Maps a další funkce, známé z mapové aplikace na Symbianu.

Navigaci Nokia Drive (Nokia Autem) mohou používat pouze Windows Phone telefony Nokia
Diskuze ke článku
Majo B
Dnes som sa nechal navigovat do prace a uspesne som dorazil :) Len skoda, ze sa neda nastavit trasa: rychla, ekonomicka a atd. Popripade rucne zadat bod cez ktory chcem prejst.
Ante
A nevite nekdo, zda-li uz umi tato "navigace" cisla popisna ( NE orientacni ) v mensich mestech ? I kdyz Hradec Kralove zase az tak male mesto neni. Vesnicka ma strediskova ;)
Zkousel jsem pred par mesici - velka bida :! Proto musim zustat u Androidu s Google Maps - tam jsou cisla popisna bez problemu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze