Microsoft ukázal nové schopnosti notifikačního centra

12

Při příležitosti konference BUILD se Microsoft pochlubil s mnoha novinkami pro vývojáře, ale také se zajímavostmi pro samotné uživatele. Asi největší pozornost na sebe strhlo notifikační centrum. To dostane nejenom nový vzhled, ale i schopnost synchronizovat notifikace s telefonem, a to včetně těch běžících na Androidu.

Nové schopnosti notifikačního centra nesou názvy „Notification Mirroring“, tedy zrcadlení notifikací a „Universal Dismiss“. Co je ale ještě zajímavější je fakt, že podporu nedostanou pouze majitelé telefonů s Windows 10 Mobile, ale i ti s Androidem.

TIP! Nestihli jste úvodní konferenci Microsoftu? Podívejte se ze záznamu

Pokud se tedy na telefonu objeví příslušná notifikace, už nebudete muset vzít telefon do ruky, ale přečtete si ji na počítači. Pokud to aplikace samotná dovoluje, můžete ji i v počítači řešit, například napsat odpověď. A pokud notifikaci zahodíte, zmizí i v telefonu.

Jedná se tedy o podobný systém, jaký například nabízejí chytré hodinky připojené k telefonu. Microsoft navíc slibuje, že implementace těchto schopností nebude pro vývojáře znamenat žádnou práci navíc, nebo jen pár řádek kódu. Otazníky se ale vznášejí nad termínem uvedení. Není jisté, jestli bude novinka součástí Windows 10 Anniversary Update ani kdy se objeví ve Windows.

Zdroje: youtube.com

Diskuze ke článku
Jodan
Jodan
Zajímavá funkce,ale nedokážou udělat ani to, že když zahodíte notifikaci z lišty (na telefonu), zmizí i z dlaždice
jerzi
To je pekné len či budú aj aplikácie, ktoré to budú vedieť využívať... Keďže Fb messenger si pýta update ako soľ, instagram je v bete už niekoľko rokov(ak počítame aj WP8.1 verziu). Jediné čo je ako tak dobre je aplikácia pre Twitter a aj fb... O ostatných app sa ani nevyjadrujem lebo sú neexistujúce alebo pochybnej kvality... WP používam od verzie Amber teda už to bude 2 a pol roka a MS len sľubuje a sľubuje že bude riešiť aplikácie ale stále nič... Miesto sľubov by sa MS mohol pochlapiť a dokopať vývojárov aby WP používateľ sa nemusel obracať na polofunkčné aplikácie tretích strán ktoré fungujú len na polovicu...
JanEvim
Kdy vyjde ten Windows anivesary update nebo jste tím mysleli redstone?
satai
Hezke. Ocividne i v MS dosli k zaveru, ze jejich mobilni budoucnost je Android.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze