Microsoft se chystá představit selfie telefon a nový top model

12

Doby, kdy stačilo u smartphonů podprůměrné rozlišení přední kamery jsou pryč. Stále populárnější selfie donutily výrobce, aby všechnu pozornost přestali věnovat zadním fotoaparátům a ty přední přestaly být trpěným přívažkem. Svůj telefon s kvalitním předním fotoaparátem bude konečně mít i Nokia, které dosud chyběl. Navíc se můžeme těšit na nový high-endový model.

Během interní prezentace tento týden ukázal šéf mobilní divize Microsoftu Stephen Elop něco, co označil jako „selfie telefon“. Ten nese kódové označení Superman a podle uniklých informací by měl kromě pětimegapixelového předního fotoaparátu nabídnout například 4,7" displej.

Druhý model, který má kódové jméno Tesla, již na počátku tohoto měsíce unikl na špionážních fotografiích. Elop ho označil jako „cenově dostupný high-endový telefon“ s fotoaparátem PureView. Vzhledem k tomu, že by se mělo jednat o nástupce Lumie 720 nebo Lumie 820, znamenalo by to, že chce Microsoft tlačit špičkové fotoaparáty PureView i do cenově dostupnějších modelů.

Nokia Lumia 830
Nokia s kódovým jménem Tesla.

Elopovo vystoupení naznačuje, že představení obou modelů skutečně klepe na dveře. Už před několika dny už Jo Harlow, šéfka týmu chytrých zařízení v Microsoftu, v interní zprávě odhalila, že Microsoft v brzké době představí další „high-endové produkty“. Očekává se také, že Microsoft brzy poskytne výrobcům a vývojářům první velkou aktualizaci Windows Phone 8.1 GDR 1, která obsahuje hardwarová a funkční vylepšení připravená pro nová zařízení.

Zdroje: theverge.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
kleinak
Selfie telefon s přední 5mpx kamerou. To rozhodně bude hyt. Normální člověk se vyfotí kde jakým telefonem i se zadu k tomu nepotřebuji selfie kameru ve předu,kdyby radši tu investici investovali do xenonového blesku a né nějaké přisvětlovací bludičky. Pure view 13Mpx s led diodou,tohle nejsou parametry fotomobilu.
dr.komouš
zase selfie,,? pro pubert. super,Stačí se mrknout na FB samé vykulene s velkym vystrihem tak to alespon vypadalo pred rokem. Ted nevim co kdo jak se foti. Moje rani smena v JZD konči pozde vecer a tak nemam čas na FB,,já nemam ani kamaradi. Jen ty kravi v JZD.
Jirka.S
Ano, zase s tím přišlo Sony a u ostatních výrobců se z toho lidi budou moct posrat. To už fakt nemá cenu, ale za to mam Sony rád..
Karel
Trapné... nějací šašci v eeemerice se vyfotí telefonem a debilové z celého světa z toho dělají módní boom. Lidi jsou opravdu ovce.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze