Microsoft potvrdil, že uživatelé WP8 dostanou aktualizaci WP8.1

27

Ještě to není tak dlouho, co Microsoft vydal Windows Phone 8 a majitelům starších Windows Phone 7 zůstala tato aktualizace zapovězena. Ovšem u nových telefonů to má být jinak, jelikož nynější majitelé telefonů se systémem z Redmondu mají dostat i aktualizaci Windows Phone 8.1.

Na problém s generační obměnou Windows Phone se těžko zapomíná a nemožností aktualizace telefonů se sedmičkovou verzí systému na novější WP8 si Microsoft hodně uživatelů znepřátelil. Díky tomuto kroku taktéž Microsoft zcela odepsal tehdejší vlajkovou loď Nokie, Lumii 900.

Vlajkové lodi Nokie s Windows Phone postupem času

Ovšem u nových Windows Phone 8 se nemá situace opakovat a uživatelé nynějších telefonů s tímto systémem mají dostat i novou aktualizaci na Windows Phone 8.1. V Redmondu si uvědomili, že další faux pas jako u Windows Phone 7 si již nemohou dovolit.

Zatím zachycené snímky Windows Phone 8.1

Aktualizace by měla obsahovat mnoho vylepšení, mezi které patří i nový hlasový asistent Cortana, notifikační centrum, oddělené nastavení hlasitosti, ale i další větší či menší vylepšení. Sice to není oficiální, ale aktualizace by se měla objevit někdy v létě letošního roku.

Zdroje: winbeta.org

Diskuze ke článku
René Himmel
René Himmel
Naposledy upraveno: 9. 1. 2014 15:51
Paráda :) ,a ten hlasový asistent,jestli bude fungovat jako na tabletu,tak super....i když člověk huhňá,tak se mi tam nestalo,že by to nějaké mluvené slovo nerozpoznalo.
xxxx
No je to sice faj a sem taky šťastnej ale kdy bude dostupná Lumia Black?L820
micro
lepší by bylo, kdyby se dali přesouvat soubory, fotky, hudba a jiné, bez připojení k PC
Michal
No to je sice pěkné a sem za to rád, ale kdy bude už představen nějaký ,,vlajkový model Lumie,, ? Vždyť od doby stažení 920 není dostupná náhrada - 925 za náhradu nepovažuji to je slabá berlička a 1520 je tabletofon - tak kdy bude ta 930.....? :D Nevím, ale půl roku bez vlajkového modelu - není to trošku moc pro Nokii/Microsoft zvláště v této době kdy by měli makat a nabízet jeden model za druhým....?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze