Microsoft ukázal nové Office pro Windows, budou i pro WP 8.1

3

Stejně jako pro iOS chystá Microsoft svoji kancelářskou sadu Office optimalizovanou pro dotyková zařízení se systémem Windows. První ukázku si redmondská společnost přichystala na svoji konferenci BUILD, ale bohužel ukázala pouze prezentační nástroj PowerPoint.

Microsoft převede své programy Word, Excel a PowerPoint do prostředí Modern UI (Metro) a dává tak jasně najevo, že se nejedná ani zdaleka o finální verzi. Údajně je to kvůli tomu, že v Redmondu neměli dostatek času, což je pochopitelné, jelikož nová verze je netradičně postavená na DirectX, což celé sadě dodává velkou svižnost, ale také nejspíše nebude funkční na starých grafikách, které nepodporují nové technologie.

Snímky z konference BUILD

Velmi potěší fakt, že nová verze Office bude fungovat jak na Windows, tak i na Windows Phone, díky čemuž poslouží jedna kancelářská sada na mnoho zařízení různých velikostí. Tímto krokem také Microsoft ukazuje možnosti jeho ekosystému. Jak jsme již zmínili, tak Microsoft ukázal pouze PowerPoint a na Word, či Excel jaksi pozapomněl. Ovšem dá se předpokládat, že prostředí bude podobné sadě Office pro iOS, jelikož vylepšení budou spočívat především v úpravách pro dotykové ovládání.

Zdroje: news.softonic.de, neowin.net, theverge.com

Diskuze ke článku
tomas
Teším sa na wp 8.1 verziu, ak nebude moc okresaná, tak to bude pecka
Stanislav Kadlec
Stanislav Kadlec
To teda. Nezmínili se tam kdy vypustí Krakena ven mezi lidi? Hlavně teda tu WP verzi?
Nyte
Chtělo by to hlavně novou cenu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze